Publicado 26/07/2021 18:53CET

Corea.- Les autoritats nord-coreanes alerten que el país travessa una forta sequera

Archivo - Imatge d'arxiu d'una bandera de Corea del Nord.
-/KCNA/dpa - Archivo

   MADRID, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

   Les autoritats nord-coreanes han alertat aquest dilluns que el país travessa una forta sequera, si bé no han oferit dades ni xifres específiques sobre l'estat actual dels recursos hídrics.

   El Ministeri d'Agricultura del país ha indicat en un comunicat que en "totes les províncies, ciutats i districtes s'estan prenent mesures extraordinàries per a mobilitzar tots els recursos".

   Així, les autoritats esperen previndre en la mesura del possible els danys causats per la sequera, tal com ha informat l'agència estatal de notícies nord-coreana KCNA, que ha indicat que les condicions meteorològiques han provocat un greu descens de les precipitacions.

   En aquest sentit, les pluges han disminuït al juliol un 25,8 per cent respecte a la mitjana mensual. En la província d'Hwanghae del Sud, que es troba al sud del país, s'han registrat temperatures de 35ºC de mitjana, la qual cosa ha provocat que milers d'hectàrees de cultius d'arròs i dacsa s'assequen. La sequera afecta també a la província d'Hamgyong del Nord, prop de la ciutat d'Hoeryong.

colaboracio