Publicado 23/06/2021 18:50CET

Corea del Nord descarta "qualsevol possibilitat" de diàleg amb EUA

Kim Jong Un.
-/KCNA/dpa

   MADRID, 23 juny (EUROPA PRESS) -

   Les autoritats de Corea del Nord han descartat categòricament "qualsevol possibilitat" de mantindre contactes amb els Estats Units, tal com ha confirmat el ministre d'Exteriors nord-coreà, Ri Són Gwon.

   "No estem considerant si més no la possibilitat de mantindre contactes amb els Estats Units. Fer-ho no ens portaria a cap part, només ens llevaria un temps preciós", ha asseverat, segons informacions de l'agència estatal KCNA.

   Els seus comentaris arriben després que l'enviat especial dels Estats Units per Corea del Nord, Sung Kim, assenyalara el dilluns que espera una resposta "positiva" al més prompte possible per part de Pyongyang sobre la represa de les converses.

   El programa nuclear de Corea del Nord ha suposat un dels principals esculls de la relació amb els Estats Units durant anys. Ara, el president nord-americà, Joe Biden, ha anunciat una revisió de la política del país nord-americà sobre Pyongyang i ha expressat que buscarà una forma "pràctica i equilibrada" de persuadir al país asiàtic per a aconseguir la desnuclearització.

   Kim Jo Jong, la germana del líder nord-coreà, Kim Jong Un, ha indicat aquesta setmana que els Estats Units ha estat "interpretant malament" els senyals de Corea del Nord recentment.

colaboracio