Publicado 25/05/2022 12:35

Corea del Nord dispara tres míssils balístics cap al mar del Japó després de la gira de Biden

Archivo -  Imatge d'un míssil nord-coreà
PRENSA OFICIAL DE COREA DEL NORTE - Archivo

   MADRID, 25 maig (EUROPA PRESS) -

   Corea del Nord ha disparat hui tres projectils no identificats cap al mar del Japó, tot just després que el president dels Estats Units, Joe Biden, ha acabat la seua gira per l'est d'Àsia.

   En concret, l'exèrcit de Corea del Sud ha afirmat que Pyongyang ha disparat tres míssils: el primer cap a les 6.00 hores (hora local) i els altres dos 45 minuts després.

   Biden i el seu homòleg sud-coreà, Yoon Suk-yeol, van acordar dissabte practicar grans exercicis militars i, si cal, desplegar més actius nord-americans al país per dissuadir Corea del Nord de fer aquests assaigs balístics.

   "Les nostres forces armades mantenen una posició de preparació completa mentre els Estats Units cooperen estretament i enforteixen la vigilància", ha indicat l'exèrcit sud-coreà.

   El primer ministre japonès, Fumio Kishida, ha afirmat que el primer míssil ha volat uns 300 quilòmetres i ha arribat a una altitud màxima de 550 quilòmetres, mentre que el segon ha volat uns 750 quilòmetres i una altitud d'uns 50 quilòmetres. Del tercer míssil no n'ha aportat dades.

   Kishida també ha recalcat que aquestes accions amenacen la pau i l'estabilitat de la regió i de tot el món, per la qual cosa el Japó "no pot tolerar aquestes provocacions".

   Les resolucions de les Nacions Unides impedeixen al règim de Kim Jong-un fer aquest tipus d'assaigs balístics i, aquesta vegada, els llançaments s'han produït després de la visita del president dels Estats Units, Joe Biden.