Publicado 08/04/2021 11:20CET

Coronavirus.- Alemanya anuncia contactes bilaterals amb Rússia per a avançar-se a la possible autorització de Sputnik

Jens Spahn, ministre de Sanitat d'Alemanya
Michael Kappeler/dpa

   COLÒNIA (ALEMANYA), 8 abr. (DPA/EP) -

   El ministre de Sanitat d'Alemanya, Jens Spahn, ha anunciat que el seu govern mantindrà converses bilaterals amb Rússia per a estudiar quantes dosis de Sputnik V podrien arribar i quan en cas que l'Agència Europea del Medicament (EMA) done el seu aval definitiu a la citada vacuna contra la COVID-19.

   Spahn ha afirmat en declaracions a l'emissora WDR que ja va traslladar la voluntat de Berlín d'anar un pas més enllà amb Moscou en la reunió extraordinària de ministres de Sanitat de la UE del dimecres, convocada en ple debat sobre els possibles efectes secundaris derivats de la vacuna desenvolupada per AstraZeneca.

   Alemanya no planteja actuar al marge de la UE en el cas de Sputnik V --com sí han fet països com Hongria o Eslovàquia--, però si que considera necessari començar a temptejar a Rússia per a veure les dosis que podrien arribar en un moment donat.

   Spahn, no obstant açò, ha reconegut que perquè realment la Sputnik V poguera donar una espenta significativa a la campanya de vacunació dins de la UE, el fàrmac hauria d'arribar en qüestió d'uns pocs mesos, ja que assumeix que, amb més temps per davant, hi haurà també més vacunes disponibles i un major ritme de producció.

   El ministre ha instat les autoritats russes a proporcionar totes les dades que siguen necessaries a l'EMA perquè aquesta agència puga valorar si la vacuna és segura i eficaç i si també obri la porta a la seua introducció --i per tant compra-- dins del bloc comunitari.

   Spahn va comunicar la voluntat del Govern d'Angela Merkel el mateix dia en què el responsable del Govern de l'estat de Baviera, Markus Soeder, aliat de la canceller, va anunciar un precontracte pel qual aquesta regió es reservava 2,5 milions de dosis en cas que hi haguera algun tipus d'acord global amb Rússia.

Contador
colaboracio