Publicado 08/04/2021 11:59CET

Coronavirus.- Naix 'Comercio Somos Todos' per a "lluitar" per les indemnitzacions que mereixen els afectats

Archivo - Arxiu - El treballador d'un comerç tanca el seu establiment el primer dia del tancament total de l'hoteleria i de tendes
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

   VALÈNCIA, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

   La plataforma d'origen valencià Comercio Somos Todos naix arran de la greu situació ocasionada per la pandèmia i el perjuí patit per comerciants, empresaris i autònoms, amb l'objectiu de "lluitar" per les indemnitzacions que mereixen pels danys ocasionats per les restriccions.

   Aquesta reclamació es basa principalment en la llei nacional 4/1981, dels estats d'alarma, excepció i lloc, que arreplega que els afectats per aquestes situacions tindran dret a ser indemnitzats.

   "Tenim dret a reclamar el lucre cessant (guanys deixats d'obtindre), el mal emergent (valor de la pèrdua que haja patit) i els danys morals, si els hi haguera", afirmen els responsables de l'organització en un comunicat.

   Està formada per comerciants i compta amb el suport jurídic de Ius Commerce OE, un equip multidisciplinari constituït per advocats especialistes en els àmbits mercantil, processal, reclamació de danys i responsabilitat civil, així com per economistes.

   De moment, els professionals estudien la pòlissa del segur concertat per cada perjudicat per a conéixer la cobertura precisa i gestionar la reclamació del que procedisca.

   Perquè el cost econòmic no siga un obstacle, l'equip d'advocats analitza amb caràcter previ la viabilitat de cada reclamació, a fi d'evitar gastos innecessaris per al perjudicat.

   Des de la plataforma insten als interessats al fet que contacten amb ells abans del 5 de maig amb la finalitat de no esgotar terminis legals. La seua intenció és servir d'altaveu de comerciants, empresaris i autònoms el negoci dels quals haja sigut perjudicat per les mesures restrictives adoptades com a conseqüència de la declaració d'estat d'alarma.

Contador
colaboracio