Publicado 19/04/2021 16:44CET

Coronavirus.- La UE confirma la compra a BioNTech i Pfizer de 100 milions de vacunes ja previstes en el contracte

08 April 2021, Canada, Upper Hammonds Plains: A health worker prepares a Pfizer-BioNTech COVID -19 vaccine injection at the first vaccine clinic in an African Nova Scotia community. Photo: Andrew Vaughan/The Canadian Press via ZUMA/dpa
Andrew Vaughan/The Canadian Pres / DPA

   BRUSSEL·LES, 19 abr. (EUROPA PRESS) -

   La Unió Europea ha activat aquest dilluns la compra de 100 milions de dosis de la vacuna desenvolupada per BioNTech i Pfizer ja previstes en l'acord aconseguit amb aquestes dos farmacèutiques i que eleva a 600 milions d'unitats el total de sèrums adquirits a les firmes alemanya i nord-americana per al seu repartiment enguany als Estats membres de la UE.

   "La Comissió Europea ha activat l'opció contractual per a 100 milions de dosis més de la vacuna de BioNTech i Pfizer. En 2021 seran entregades 600 milions de dosis a la UE. Seguim treballant sense descans per a garantir que arriben ràpid als nostres ciutadans", ha anunciat la comissària de Salut, Stella Kyriakides, en un missatge en el seu perfil de Twitter.

   En concret, aquestes dosis estaven contemplades en el segon contracte tancat entre les autoritats comunitàries i els dos laboratoris, que constava de l'adquisició directa de 200 milions de dosis i la possibilitat de comprar altres 100 milions més.

   S'uneixen a les 300 milions de dosis que rebran els països del bloc en virtut del primer acord amb BioNTech i Pfizer i que també estava dividit en 200 milions comprades directament i una opció d'altres 100 milions, que va ser executada en el seu moment.

   En un comunicat, el president i conseller delegat de Pfizer, Albert Bourla, ha assegurat que la farmacèutica està compromesa per a fer arribar la seua vacuna "el més ràpid possible i de forma segura a més ciutadans europeus" mentre el virus "segueix causant estralls" en el continent.

   "Els 100 milions de dosis addicionals d'aquesta opció exercitada ajudaran a impulsar l'acceleració de les campanyes de vacunació en tota la UE", ha destacat el cap de negoci i director comercial de BioNTech, Sean Marett.

   Brussel·les va reconéixer la setmana passada que la fórmula de BioNTech i Pfizer és la "columna vertebral" de l'estratègia de vacunació de la UE, ja que s'ha convertit en el principal proveïdor dels Estats membres. Els països europeus esperen rebre unes 250 milions de dosis d'aquesta vacuna entre abril i juny, tres mesos clau per a accelerar la immunització dins del bloc.

   A més, l'Executiu comunitari va desvetlar també la passada setmana que ha iniciat negociacions per a adquirir 1.800 milions de dosis als dos laboratoris dins de la seua estratègia de vacunació per a 2022 i 2023.

Contador
colaboracio