El Corte Inglés destitueix Gimeno i nomena nou president Nuño de la Rosa

Dimas Gimeno i Jesús Nuño de la Rosa
Europa Press
Publicado 14/6/2018 13:28:21CET

MADRID, 14 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Corte Inglés ha cessat aquest dijous Dimas Gimeno com a president, càrrec per al qual ha nomenat Jesús Nuño de la Rosa, un dels dos consellers delegats del gegant de la distribució i home de confiança de les germanes Álvarez, segons han informat a Europa Press fonts pròximes a la companyia.

Així ho ha aprovat el consell d'administració del grup, que s'ha reunit amb caràcter extraordinari per a abordar, per primera vegada en la seua història, el cessament i nomenament d'un president, la qual cosa posa de manifest la pèrdua de confiança de l'òrgan de govern en Gimeno.

Amb el suport majoritari del consell, Nuño de la Rosa, figura clau en la firma de l'acord de finançament de deute a l'inici de l'any per un import màxim de 3.650 milions d'euros, es converteix així en el cinqué president d'El Corte Inglés després de César Rodríguez, Ramón Areces, Isidoro Álvarez i Dimas Gimeno, i en el primer que no forma part de la família fundadora del grup.

El nou president de la companyia, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid, ha desenvolupat la major part de la seua carrera professional en Viajes El Corte Inglés, empresa de la qual és director general des del 1998. Nuño de la Rosa, que també és patró de la Fundación Ramón Areces, ha destacat pel seu coneixement de l'àmbit financer, del sector hoteler i turístic.

El consell d'administració ha afrontat una jornada clau en la història del grup i s'ha reunit amb tres punts en l'ordre del dia: aprovació de l'acta de l'anterior reunió del consell, el del passat 30 de maig, cessament i nomenament del president i precs i preguntes.

APOSTA PER LA PROFESIONALIZACION.

Amb el nomenament de Nuño de la Rosa, el consell d'administració d'El Corte Inglés advoca per recuperar la normalitat de la companyia i segueix apostant per la professionalització de la gestió, cosa que Nuño de la Rosa ja realitzava des que va ser nomenat conseller delegat al costat de Víctor del Pozo el passat any.

Dimas Gimeno, per la seua banda, no ha acudit finalment a la reunió del consell d'administració en què s'ha aprovat el seu cessament, recolzat per la major part de consellers, i ha romàs al seu despatx de les oficines del grup al carrer Hermosilla, en no estar d'acord amb la celebració del mateix, segons han assenyalat a Europa Press fonts de l'entorn del directiu. En aquest sentit, Gimeno ja ha anunciat la seua intenció d'impugnar davant els tribunals perquè totes les decisions adoptades queden anul·lades.

colaboracio