Cosidó assenyala que no s'ha plantejat dimitir i se sent recolzat per Pablo Casado

El finançament de l'Església catòlica i la política migratòria, entre altres cue
Ricardo Rubio - Europa Press
Publicado 20/11/2018 13:22:52CET

MADRID, 20 Nov. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del Grup Parlamentari Popular, Ignacio Cosidó, ha assenyalat aquest dimarts que se sent recolzat tant pel president del PP, Pablo Casado, com pel Grup Parlamentari Popular i que no s'ha plantejat dimitir pel conflicte obert sobre la renovació del CGPJ. Ha afegit que lamenta que el missatge de whatsapp que va enviar als senadors defenent la conveniència per al PP d'eixe pacte s'haja filtrat ja que en una conversa privada el to no és el mateix que puga utilitzar-se en públic.

En declaracions als mitjans després de la Junta de Portaveus en el Senat, Cosidó ha matisat que malgrat la publicació de la seua conversa, el procés "venia ja danyat i contaminat" després de la filtració per part del PSOE del nom del candidat a president del CGJP, Manuel Marchena. "La incidència del whatsapp ha sigut molt menor", ha reiterat.

Cosidó ha explicat que ha parlat amb Casado després de conéixer-se aquest matí la renúncia de Marchena a presidir el CGPJ, una carta en la qual s'aparta d'aquest procés i de l'acord polític que estava decidint la composició del Consell i la seua presidència.

El portaveu del PP ha repetit diverses vegades que se sent recolzat pel president 'popular' així com pel seu grup parlamentari i que no s'ha plantejat dimitir, perquè no se sent responsable del que està ocorrent i perquè el seu partit es prenen les decisions "amb independència" del que reclamen altres partits. La majoria de grups del Senat ha demanat hui el seu cessament o dimissió.

Cosidó ha tornat lamentar que haja transcendit al públic un missatge escrit per a ser llegit en privat pels parlamentaris, el text que va enviar el dissabte a la nit als senadors defenent el pacte. Però ha defès que el procés de renovació del CGPJ va quedar contaminat per la filtració del nom de Marchena per part del Govern, principal responsable al seu juí de com han acabat les negociacions. Tampoc la "interlocució", que s'ha dut a terme amb la ministra Dolores Delgado, "ha sigut l'adequada", ha afegit.

Cosidó ha donat per trencat el pacte amb el PSOE i ha anunciat la retirada dels quatre candidats presentats ja en el Senat per a ser triats vocals. Serà "en el menor termini possible", ha dit, encara que no ha assegurat quan.

El Senat manté de moment en marxa la renovació del Consell, a l'espera d'esdeveniments; si efectivament no hi ha candidats amb possibilitat de ser triats per tres cinquenes parts de la Cambra, se suspendrà el procés. El mandat dels actuals vocals conclou el pròxim 4 de desembre.

Contador
colaboracio