Cospedal revela que són dos els militars expedientats per permetre a dos civils pujar-se a un carro de combat

La ministra María Dolores de Cospedal en el Bruc
EUROPA PRESS
Actualizado 14/12/2017 13:49:07 CET

REUS (TARRAGONA), 14 Dic. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha revelat aquest dijous que són dos els militars als quals s'ha obert un expedient sancionador per permetre a dos civils pujar-se a un carro de combat en moviment des del qual van gravar un vídeo amb amenaces a l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i al líder de Podem, Pablo Iglesias.

Cospedal ha visitat aquest dijous les maniobres 'Eagle Eye' de defensa aèria que l'Exèrcit de Terra, l'Armada i l'Exèrcit de l'Aire desenvolupen des del dilluns a Tarragona per millorar la coordinació.

En aquest context, ha explicat que permetre a civils pujar-se a carros de combat en moviment és un comportament "no autoritzat" en l'àmbit militar, per la qual cosa s'ha obert expedient disciplinari als dos militars que van accedir al fet que això succeira el passat dia 8 en una caserna de Saragossa.

Els fets van succeir durant la celebració del dia de la Inmaculada, patrona d'Infanteria, per la Brigada Aragón I en un acte que no era de portes obertes però al qual es va convidar a nombrosos civils.

Quan els carros de combat estaven ja sent retirats a l'hangar, dos civils van poder accedir a un d'ells, un Leopard, i gravar des d'allà un vídeo que posteriorment van difondre a través de les xarxes socials.

Defensa va iniciar una investigació en conèixer el succés, ja que no estava permès en cap cas que civils pogueren muntar en els carros de combat, i ha obert expedient disciplinari als militars que ho van fer possible.

Aquest expedient ha de seguir ara un procediment reglat per l'Exèrcit de Terra que podria acabar amb una sanció per als militars implicats.

En el vídeo, es veuen dos joves pujats al carro de combat en moviment: "Ací estem cercant solució als problemes d'Espanya, i crec que els he trobat", diu un d'ells des del vehicle militar.

Immediatament després, aquest enfoca amb la càmera al canó del carro de combat i afegeix: "Donarem una sorpresa a Puigdemont (...) 70 tones de pur amor i pura democràcia. 'Coleta', el següent eres tu".

colaboracio