'Creadors de consciència' porta a València "l'ànima i la màgia" del treball dels fotoperiodistes

L'exposició 'Creadors de Consciència' arriba a València per a posar en valor el treball dels fotoperiodistes
UV
Publicado: jueves, 1 diciembre 2022 18:57

   VALÈNCIA, 1 Dic. (EUROPA PRESS) -

   L'exposició 'Creadors de consciència. 40 fotoperiodistas compromesos' arriba al campus de Tarongers de la Universitat de València (UV) després del seu pas per altres ciutats per a reconéixer el treball dels i les professionals del fotoperiodisme que arrisquen la seua vida en conflictes bèl·lics, desastres naturals o règims autàrquics.

   Les fotografies que es presenten s'han publicat en els mitjans de comunicació més rellevants del món i donen a conéixer tant realitats "inquietants i crues" de llocs llunyans com Síria, Colòmbia, Veneçuela, l'Iraq o Egipte com a situacions que es poden viure al nostre propi barri o ciutat. Totes les fotografies estan tractades amb serietat i rigor i amb "un ànima i una màgia especials, que no deixen indiferent a la persona que les observa".

   'Creadors de consciència' reuneix el treball de 40 fotoperiodistes, en la seua majoria espanyols, encara que hi ha obres de professionals internacionals com Carlos Spottorno o José Cendón. En l'elenc figuren professionals amb una llarga trajectòria com Gervasio Sánchez, Kim Manresa, Sergi Cámara o Sandra Balcells, al costat d'uns altres més joves com Javier Corso, Manu Brabo, Samuel Aranda, Bernat Armangué o Lurdes Basolí.

   A més, la mostra arreplega treballs de fotògrafs com el guipuscoà Andoni Lubaki, els de Pamplona Clemente Bernard i Daniel Ochoa i els bilbains Fernando Moleres i Ricky Dávila. Tots estan exposats en els aularis nord i sud del campus de Tarongers de la Universitat, des d'aquest dijous fins al 31 de gener, detalla la UV.

REMOURE CONSCIÈNCIES I ACOSTAR INJUSTÍCIES

   A més de remoure consciències i acostar les injustícies, els abusos i el dolor humà, l'exposició homenatja una generació de fotoperiodistes que han reflectit amb imatges alguns dels moments transcendentals de la història recent, a vegades en situacions precàries i assumint riscos. "Una tasca molt important, en moments històrics agitats i convulsos, tasca que no ha aconseguit sempre un just reconeixement".

   DKV ha produït aquesta exposició amb motiu del vinté aniversari de les seues accions de responsabilitat social, que aborda les temàtiques que s'han tractat en l'entitat durant aquests vint anys com a problemes de canvi climàtic, malalties, salut, diversitat o col·lectius socialment marginats. Des de la seua inauguració a Barcelona al setembre de 2018, ja ha passat per Madrid, Zaragoza, Gijón, Sevilla, Màlaga i ara visita Sant Sebastià, amb un total de 127.000 visitants en aquestes ciutats.

   Aquest és el llistat complet dels 40 fotoperiodistas: Samuel Aranda, Bernat Armangué, Walter Astrada, Sandra Balsells, Lurdes R. Basolí, Javier Bauluz, Clemente Bernad, Pep Bonet, Manu Brabo, Olmo Calvo, Sergi Cámara, José Cendón, José Colón, Javier Corso, Ricky Dávila, Juan M. Díaz, Ricardo García, Antonio González, Diego Ibarra, Sebastian Liste, JM López, Andoni Lubaki, Kim Manresa, Enric Martí, Andrés Martínez, Maysun, Fernando Moleres, Alfonso Moral, Emilio Morenatti, Daniel Ochoa de Olza, Ana Palacios, Santi Palacios, Judith Prat, Abel Ruiz de León, Rafael S. Fabrés, Gervasio Sánchez, Carlos Spottorno, Rafael Trobat, Guillem Valle i Mingo Venero.