Cs demana a Netflix corregir un error en la srie sobre Alcsser que implica el PE en la derogació de la doctrina Parot

L'eurodiputada Maite Pagaza
DELMI ALVAREZ / DELMI ALVAREZ
Publicado: jueves, 18 julio 2019 12:36

VALNCIA, 18 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'eurodiputada de Renovar Europa i membre de la delegació de Cs a Brusselles, Maite Pagazaurtundúa, s'ha dirigit per carta tant a Netflix Espanya com a la productora del documental sobre el cas Alcsser que emet la plataforma, per a demanar-los "corregir" un "error" en considerar que implica el Parlament Europeu en la derogació de l'anomenada doctrina Parot.

"La doctrina Parot no es va tornar a aplicar després d'una sentncia de 2012 del Tribunal d'Estrasburg", rgan que no pertany a les institucions de la Unió Europea i "res té a veure amb el Parlament Europeu", ha explicat Pagazaurtundúa en un comunicat.

El documental de la plataforma repassa la histria i el tractament en els mitjans de comunicació del cas Alcsser, que es remunta a novembre de 1992 quan tres adolescents d'entre 14 i 15 anys d'aquesta localitat valenciana, Míriam, Toñi i Desirée, van ser segrestades, violades i assassinades. Els seus cossos van ser trobats al gener de 1993 en un paratge conegut com la Romana, a Tous.

Per aquests fets va ser condemnat a 170 anys de presó Miguel Ricart, que va eixir de presó en 2013 després de passar 21 anys a la presó, després de desactivar-se la coneguda com doctrina Parot. L'altre considerat autor d'aquest succés, Antonio Anglés, va fugir i figura en parador ignorat des d'aleshores.

La vicepresidenta de la comissió de Llibertats Civils del Parlament Europeu ha demanat a la plataforma que corregisca eixe "error" que assegura que est en l'últim capítol de la srie 'El cas Alcsser', en el qual apareixen una srie de conclusions en rtols en pantalla, entre elles una frase que resa: "En 2013 es va derogar la doctrina Parot en el Parlament Europeu".

Segons Pagaza, aquesta asseveració no es correspon amb la realitat "doncs la fi de tal doctrina correspon al Tribunal de Drets Humans en 2012". "És evident el gran treball de documentació d'aquesta srie, que ens mostra la importncia del tractament informatiu dels crims que es produeixen en la nostra societat, i les seues implicacions sobre les decisions polítiques. No obstant a, és sorprenent llegir aquest important error al final del cinqué capítol, quan el director arriba a les seues conclusions sobre el cas", ha afegit.

Pagaza ha considerat que aquesta srie "encerta a fer-nos reflexionar sobre els fake news, la manipulació, i el tractament de les víctimes, per la qual cosa és encara més important que siga realment rigorosa en l'expressió dels fets".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià