Publicado 07/12/2021 12:37CET

Cs exigeix revisar els protocols dels centres de menors per a evitar delictes d'abusos sexuals

Archivo - Arxiu - La diputada de Cs María Quiles
CS - Archivo

   VALÈNCIA, 7 des. (EUROPA PRESS) -

   La diputada de Ciutadans en Les Corts valencianes María Quiles ha exigit l'avaluació i la revisió dels protocols dels centres de menors tutelats per a evitar delictes contra la llibertat i indemnitat sexual.

   Sobre aquest tema, ha assegurat que és "fonamental" que l'Administració "protegisca a les víctimes" i ha insistit a reclamar la destitució de la vicepresidenta, Mónica Oltra, per la seua "actuació negligent en el cas d'abusos sexuals en un centre de menors".

   A través de dos esmenes parcials als Pressupostos de la Generalitat Valenciana (PGV) per a 2022, Cs insta la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives a "revisar aquests protocols en col·laboració amb les universitats i entitats de protecció a la infància i a la dona".

   De la mateixa manera, demana "dur a terme un estudi en el qual s'avaluen les causes que han ocasionat que s'incrementen els delictes contra la llibertat i indemnidad sexual a la Comunitat Valenciana amb "l'objectiu d'aprovar un pla d'actuació per a eradicar la comissió d'aquests delictes".

   A més, també reclama que s'implementen totes les mesures del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, que s'impulse la creació d'una finestreta única en la qual cada dona víctima de violència de gènere puga realitzar tots els tràmits d'una sola vegada en interposar la denúncia i destinar 500.000 euros més fins a aconseguir 1,5 milions per a les ajudes a les víctimes.

colaboracio