Publicado 21/09/2021 17:09CET

Cs rebutja la taxa turística i demana "mesures de suport" com la prolongació del Bo Viatge

Archivo - Arxiu - El diputat de Ciutadans (Cs) a Les Corts valencianes Carlos Gracia
CS - Archivo

   VALÈNCIA, 21 set. (EUROPA PRESS) -

   El diputat de Ciutadans (Cs) a Les Corts Carlos Gracia ha rebutjat la taxa turística que han proposat els vicepresidents del Consell, Mónica Oltra i Héctor Illueca, en considerar que el sector el que necessita "no són gravamens, sinó més mesures de suport i de reactivació", i ha reclamat la prolongació del Bo Viatge.

   En aquest sentit, ha advocat per "perllongar el bo turístic, iniciativa de Ciutadans, durant el pròxim exercici i per aprovar un bo sènior que suplisca les deficiències del programa de l'Imserso", ha indicat la formació en un comunicat.

   A més, el diputat de la formació liberal ha considerat "necessari aprovar un pla econòmic plurianual i una partida específica per als pressupostos de 2022, suspendre la càrrega fiscal autonòmica a totes les empreses vinculades al sector i elaborar un Pla de Turisme amb un horitzó fins el 2027, aprofitant la recepció dels fons europeus, per a treballar en el turisme sostenible, més digitalitzat i desestacionalizat".

   Gracia ha denunciat la "obsessió" dels socis del tripartit de "atacar un sector fonamental per a l'economia valenciana" que, a més, "ha sigut durament castigat per la crisi del coronavirus".

   Les restriccions a la mobilitat aprovades, tal com ha explicat Gracia, van suposar el tancament de molts establiments durant mesos i en molts casos, ha sigut el tancament definitiu, per la qual cosa "des de Ciutadans, el rebuig a aquesta taxa turística és frontal".

Contador
colaboracio