Publicado 29/09/2022 12:22

CSIF denuncia que la Diputació de Castelló encara no ha pagat les hores als bombers que van extingir l'incendi de Begís

Incendi de Begís
CSIF

   CASTELLÓ, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que els professionals del Consorci Provincial de Bombers de Castelló que el passat mes d'agost van participar en les tasques d'extinció de l'incendi que va calcinar més de 20.000 hectàrees a la zona de Begís, en a la comarca de l'Alt Palància, encara no han cobrat les retribucions corresponents a aquestes tasques.

   "Malgrat que tots els treballadors del Consorci van demostrar en eixe moment la seua professionalitat i, quan es va produir l'incendi, van acudir a extingir-lo malgrat estar molts professionals de vacances o sense gaudir del descans corresponent dels torns, la realitat és que en les nòmines de setembre no s'han liquidat les hores per eixos treballs", han lamentat des de CSIF.

   La central sindical recalca l'"esforç extraordinari" que va suposar per a tots els bombers de la província enfrontar-se a més de 20.000 hectàrees en flames en un incendi que va arribar a tindre un perímetre de 140 quilòmetres, "un dels més durs dels últims anys".

   "Davant la gravetat de la situació, els bombers no van dubtar a acudir de manera immediata als llocs de comandament on així ho van requerir i, en conseqüència, ara tenen dret a percebre les retribucions adequades pels treballs", han indicat des de CSIF, que han "lamentat" la "falta de previsió referent a la Diputació Provincial de Castelló".

   "Exigim que s'habiliten totes les ferramentes necessàries per a esmenar com més prompte millor tant aquests pagaments com els abonaments pendents del mes d'agost", han ressenyat des de CSIF.