CSIF se sumarà a la vaga de metges al gener si no veu "millores i assoliments concrets" aquest pròxim mes

CSIF se sumarà a la vaga de metges al gener si no veu "millores i assoliments concrets" aquest pròxim mes
EUROPA PRESS TV
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 15:00

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El sindicat CSIF s'ha concentrat aquest dimecres davant la Conselleria de Sanitat, a València, per a reclamar millors mitjans i condicions de treball, més recursos humans i plantilla estructural, i ha avisat que se sumarà a la vaga de metges convocada per CESM els dies 17 i 18 de gener de 2023 si durant aquest pròxim mes de desembre no veu "millores i assoliments concrets" en la sanitat pública valenciana.

   El president provincial de CSIF a València, Fernando García, en declaracions als mitjans, ha exigit a Sanitat que negocie amb ells, així com "solucions" davant la situació sanitària actual perquè ha reivindicat que la sanitat pública "que tots volem i desitgem ha de ser real". "Volem solucions a aquesta sanitat que està empitjorant a passos engegantits", ha avisat.

   Les demandes de l'organització sindical passen per la necessitat de més recursos humans, més plantilla de caràcter estructural, millors condicions als professionals i, "sobretot, que el personal que està en formació no se'n vaja". "Volem que l'usuari no estiga un mes esperant una cita de metge d'atenció primària, perquè llavors el que succeeix és que el pacient se'n va a Urgències, les col·lapsa i així anem", ha assenyalat.

   García ha reivindicat que des del sindicat volen "la millor sanitat i per açò estem ací, per a exigir que --la Conselleria de Sanitat-- es pose a la feina". Per a açò, entregarà al conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, un manifest amb les peticions dels professionals de manera "contundent i enèrgica", entre elles més platilla estructural per a poder atendre als pacients "amb un temps i tracte digne". "Demanem que no només s'escolte, sinó que se solucione", ha apuntat.

   El sindicat ha exposat la "greu situació" que pateix la sanitat pública valenciana, amb urgències "col·lapsades i desenes de pacients esperant cada dia a ser ingressats en els hospitals" degut a que les plantes "estan plenes".

"COL·LAPSE"

   A aquesta situació, ha afegit, se suma "el col·lapse en l'atenció primària, amb metges de família atenent a entre 60 i 80 pacients diaris i pediatres que aconsegueixen els 40". Enfront d'aquesta situació, CSIF ha subratllat que una qualitat assistencial adequada "passa per incrementar plantilles i rebaixar a la meitat eixes ràtios".

   La central sindical ha recalcat que la situació resulta "insostenible" i ha assegurat que arriba "fins a l'extrem de vehicles del Servici d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) que realitzen torns sense metge o a la falta de substitució al personal en vacances, com les pròximes de Nadal, que deriven en tancament de consultoris auxiliars i en una retallada dràstica de l'atenció a l'usuari".

   Precisament, davant la proximitat de les festes, ha alertat de la sobrecàrrega assistencial" a causa, en gran mesura, de les malalties respiratòries. "Ja s'està veient amb els xiquets", ha apuntat, al mateix temps que ha augurat que la situació "anirá a més". "S'està vivint una situació de saturació i demanem més recursos i que es planifique", ha recalcat, al mateix temps que ha acusat la Conselleria de Sanitat de "mirar a un altre costat" amb aquest assumpte.

   El sindicat ha advertit igualment de la suspensió d'operacions per "falta de llits" en planta i per a evitar "un major col·lapse del servici d'Urgències", i ha alertat que la dimensió del problema "augmentarà a causa de les jubilacions i falta de relleus, a més de per la marxa contínua de professionals a altres llocs on els ofereixen millors condicions".

   CSIF ha reclamat barems "justs i no discriminatoris", seguretat jurídica en els processos selectius i una valoració "real" de l'experiència laboral i de l'activitat formativa. Tot açò ha considerat que ha d'anar "unit a una millora de les condicions laborals, amb l'extensió, per exemple, del complement de servicis especials que suposa un reconeixement a la penositat de la tasca o al risc de contagi".

   La central sindical, a més, ha denunciat la "constant falta de negociació" per part de la Conselleria i ha apuntat que un "exemple palpable" ho constitueix el Fòrum de Negociació del Personal Resident, que "no es reuneix des de fa quasi dos anys malgrat la urgència d'abordar una millora dels vora 4.000 professionals que componen aquest col·lectiu a la Comunitat Valenciana".

   El sindicat, en la protesta d'aquest dimecres, ha reclamat una negociació "real i sense imposicions" i ha exigit a Sanitat que "es deixe de pegats i escolte les aportacions sindicals". En aquesta línia, ha recalcat que la Conselleria, amb "la seua falta de solucions i manca de diàleg", està portant a una "situació límit" al sistema sanitari públic valencià.

"FALTA DE CONSIDERACIÓ"

   Per la seua banda, la delegada de CSIF Amparo Molla ha lamentat que el col·lectiu sanitari porta "molt de temps suportant un problema", que és el de "la falta de consideració i d'atenció per part de la Conselleria". "Seguim sense tindre un pla per a atenció primària, els recursos estructurals que estem demanant des de fa molt temps han arribat però sota mínims, i estem cansats, volem qualitat assistencial", ha subratllat.

    "Com a metges i com a professionals, necessitem que la Conselleria ens pose en el nivell i en el lloc on hem d'estar i, per tant, volem que se'ns escolte i que s'arribe a un acord. Estem molt cansats", ha manifestat, i ha censurat que Sanitat "des de fa molt temps està fent cas omís i només està traient reglaments, lleis i decrets sense cap tipus de seguretat jurídica".

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià