Publicado 30/07/2021 10:40CET

El CSN classifica en nivell 1 un succés en una vàlvula de la central nuclear de Cofrents, sense cap impacte

Archivo - Arxiu - Central nuclear de Cofrents (València)
CSN - Archivo

   VALÈNCIA, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha classificat com a nivell 1 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES) el succés comunicat el passat 13 de maig pel titular de la central nuclear de Cofrents (València), sense cap impacte en els treballadors, el públic o el medi ambient.

   Eixe dia, el responsable de la central va notificar l'activació del sistema de detecció d'incendis del cubiculum d'alimentació d'energia elèctrica corresponent a les vàlvules del sistema de refrigeració de nucli aïllat dins de l'edifici auxiliar, informa el CSN.

   Mentre realitzava un descàrrec planificat que suposava el tancament d'una de les vàlvules d'aïllament de la contenció, en realitzar la maniobra de tancament d'operació es va detectar que la vàlvula no canviava de posició i molt poc temps després es va produir l'activació del sistema de detecció d'incendis en el cubiculum en el qual se situa el motor de la vàlvula.

   Després de l'avaluació, la classificació en l'escala INES s'estableix com a nivell 1 atenent a la inoperabilitat perllongada d'aquesta vàlvula d'aïllament de la contenció, detectada arran d'aquest succés.

colaboracio