Publicado 19/04/2021 16:52CET

Cuba.- El Partit Comunista de Cuba proclama a Díaz-Canel com a nou líder

Miguel Díaz-Canel en el congrés del Partit Comunista de Cuba
XINHUA / XINHUA NEWS / CONTACTOPHOTO

   MADRID, 19 abr. (EUROPA PRESS) -

   El Partit Comunista de Cuba (PCC) ha triat com el seu nou líder a Miguel Díaz-Canel, que d'aquesta forma posa fi a la bicefalia imperant en l'illa durant els últims anys i agafa definitivament les regnes de la revolució política llançada en el seu moment per Fidel Castro i heretada pel seu germà Raúl.

   Raúl Castro, de 89 anys, va confirmar el divendres el que era ja un secret a veus, que deixaria de ser el primer secretari del Comité Central del PCC, i aquest dilluns, en l'última jornada de l'octau congrés, s'ha confirmat el nomenament de Díaz-Canel, segons ha informat el propi partit.

   Conclou així una transició que va arrancar en 2018, quan Díaz-Canel es va fer amb li prefectura d'Estat. Castro ha destacat d'ell la seua tasca en els diferents càrrecs que ha ocupat fins ara, prometent seguir com "un combatent revolucionari més" disposat a aportar la seua "modesta contribució" a l'obra política cubana "fins al final de la vida", segons la premsa oficial.

   Díaz-Canel, per la seua banda, ha destacat que seguirà consultant amb el seu predecessor les decisions estratègiques sobre el futur del país, on la lluita contra la pandèmia de coronavirus se suma a un inconclús procés de readaptació econòmica llastrat per dècades de bloqueig.

Contador
colaboracio