Publicado 20/04/2021 18:41CET

Cvirus.- Darias assegura que està en disposició de rebre "immediatament" la vacuna de Janssen

La ministra de Sanitat, Carolina Darias durant la seua compareixença davant la Comissió de Sanitat del Senat per a informar sobre les línies generals del seu departament, a 20 d'abril de 2021, a Madrid (Espanya).
Eduardo Parra - Europa Press

   MADRID, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

   La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que està en disposició de rebre "immediatament" la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per Janssen, una vegada la companyia alce la recomanació de no administrar-la a Europa.

   Darias s'ha pronunciat així durant una compareixença en la Comissió de Sanitat del Senat i després que el comité de seguretat de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) haja conclòs aquest dimarts que el benefici-risc general segueix sent positiu a l'hora d'administrar aquesta vacuna.

   No obstant açò, l'agència ha confirmat que s'ha observat "un possible vincle amb casos molt rars" de coàguls sanguinis inusuals relacionats amb les plaquetes baixes en sang, que serien els desencadenants dels trombes. Així, igual que va fer fa dos setmanes amb la vacuna d'AstraZeneca, conclou que s'ha d'agregar un advertiment a la informació del producte i que aquests esdeveniments s'incloguen com efectes secundaris molt rars de la vacuna.

   Tot es produeix després que l'Agència Americana del Medicament (FDA, per les seues sigles en anglés) paralitzara la setmana passada la vacunació amb aquesta vacuna, i que la pròpia companyia anunciara que retardava el llançament a Europa.

   "A Espanya estem preparats perquè arribe la vacuna de Janssen. Estem esperant que la companyia diga que alça la recomanació de no administrar-la a Europa i per a anar a recepcionarla. De fet, estic en disposició d'anar a rebre les dosis per a procedir, amb caràcter immediatament, a la distribució de les mateixes entre les comunitats autònomes", ha assegurat la ministra de Sanitat.

   Dit açò, Darias ha recordat que Espanya va "de la mà" de l'EMA i que s'ha engegat una estratègia única de vacunació acordada en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), en el qual estan representades totes les comunitats autònomes.

   Finalment, ha defès el valor del públic i la "fortalesa" del Sistema Nacional de Salut (SNS) a l'hora de vacunar a la població, si bé no ha rebutjat que hi haja comunitats autònomes que vullguen usar altres vies per a la vacunació.

Contador
colaboracio