Publicado 14/05/2021 17:23CET

Cvirus.-L'OMS demana retardar la vacunació de xiquets i adolescents i donar les vacunes als països que més la necessiten

Archivo - Arxiu - El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, durant la reunió del Comité d'Emergències de l'OMS. En Ginebra (Suïssa), a 14 de gener de 2021.
OMS - Archivo

   MADRID, 14 maig (EUROPA PRESS) -

   El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha demanat als països que estan analitzant la possibilitat de començar a vacunar contra el Covid-19 als xiquets i adolescents que reconsideren aquesta intenció i, per tant, donen les seues vacunes al mecanisme Covax perquè puguen accedir a elles les regions que més les necessiten.

    "Un grapat de països rics, que van comprar la major part del subministrament de vacunes, ara estan vacunant grups de menor risc. Entenc que alguns vullguen vacunar als seus xiquets i adolescents, però ara mateix els inste al fet que ho reconsideren i, en el seu lloc, donen vacunes a Covax, ja que en els països d'ingressos baixos i mig baixos, el subministrament de vacunes no ha sigut suficient ni tan sols per a immunitzar als professionals sanitaris", ha dit Tedros, després de reconéixer que aquesta setmana ja ha sigut vacunat amb la primera dosi.

   I és que, actualment, només el 0,3 per cent del subministrament de vacunes es dirigeix a països amb baixos ingressos, per la qual cosa el dirigent de l'OMS ha avisat que la "vacunació per goteig no és una estratègia eficaç" per a compartir un virus com el qual origina la Covid-19.

   En aquest sentit, Tedros ha destacat la situació en l'Índia, el Nepal, Sri Lanka, el Vietnam, Cambodja, Tailàndia i Egipte on s'estan incrementant els casos de contagi i les hospitalitzacions per coronavirus i, a més, només en la regió de les Américas es va registrar la setmana passada el 40 per cent de totes les morts per aquesta causa.

   "La Covid-19 ja ha costat més de 3,3 milions de vides i estem en camí que el segon any d'aquesta pandèmia siga molt més mortal que el primer. Salvar vides i mitjans de subsistència amb una combinació de mesures de salut pública i vacunació, no una o una altra, és l'única forma d'eixir de la pandèmia", ha emfatitzat el director general de l'OMS.

   Dit açò, Tedros ha felicitat l'anunci de nous acords que impliquen la transferència de tecnologia i l'intercanvi de coneixements tècnics entre fabricants internacionals per a augmentar la producció de vacunes.

colaboracio