Darias advoca per mantindre la mascareta obligatòria al transport públic fins que els experts diguen el contrari

Archivo - Arxiu - Ministra de Sanitat, Carolina Darias.
MINISTERIO DE SANIDAD - Archivo
Publicado: viernes, 9 diciembre 2022 10:24

   BRUSSEL·LES, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha advocat per mantindre l'obligació d'usar mascareta al transport públic, així com en els vols amb eixida o destinació Espanya, fins que els experts es pronuncien al contrari, una mesura que països com Portugal o Itàlia van retirar a l'estiu, mentre que Alemanya ha eliminat també el seu ús obligatori en avions i aeroports.

   "Sempre hem adoptat decisions de la mà de persones expertes i ho seguirem fent, per tant, esperarem fins que no facen un pronunciament contrari", ha assenyalat la ministra aquest divendres en declaracions a la seua arribada a Brussel·les per a reunir-se amb els seus homòlegs de la Unió Europea (UE) .

   Darias també ha recordat que amb l'arribada de l'hivern i la baixada de les temperatures, és important seguir cuidant-se, ja que és època d'increment important de virus respiratoris, grip o bronquiolitis.

   Així mateix, la ministra ha repassat altres temes de l'agenda dels ministres, que abordaran també la importància de les vacunes com a instrument de salut pública, la conscienciació sobre garbellats per a la detecció primerenca del càncer o l'estratègia en matèria de salut mental, un punt en el qual Espanya compartirà l'experiència del seu pla d'acció amb la resta d'Estats membre.

   Finalment, Darias ha informat que mantindrà una trobada amb la seua homòloga sueca per a preparar la presidència rotativa del Consell, que recaurà sobre Suècia en la primera mitat de 2023 i sobre Espanya en la segona.