Publicado 28/10/2021 12:46CET

Darias afirma que Espanya està "preparada" i "a l'espera" per a vacunar als menors de 12 anys

La Ministra de Sanitat, Carolina Darias, el delegat del Govern José Vélez i el president de la regió Fernando López Miras, han atès als mitjans de comunicació després de visitar L'Hospital Verge De l'Arrixaca De Múrcia.
EDU BOTELLA/EUROPA PRESS

   MÚRCIA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

   La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat aquest dijous a Múrcia que des del seu departament "estem preparats" i "a l'espera" per a ampliar el procés de vacunació a menors de 12 anys, tot i que ha matisat que açò depèn de l'"autorització preceptiva" de l'Agència Europea del Medicament.

   Darias, que ha fet aquestes declaracions durant la seua visita a l'Hospital General Universitari Virgen de La Arricaxa, acompanyada del president de la Regió, Fernando López Miras, ha recordat que el laboratori Pfizer ja va emetre un dictamen favorable a la inoculació de la vacuna a xiquets de 5 a 12 anys després de realitzar un assaig clínic.

   També ha assenyalat, sobre aquest tema, que l'Administració de Medicaments i Aliments (FDA), que és l'agència del Govern dels Estats Units, s'ha pronunciat a favor d'aplicar la vacuna de Pfizer als menors de 12 anys.

   Respecte a la incidència del coronavirus a Espanya, Darias ha assenyalat que "seguim estant en nivells baixos" de risc, encara que ha advocat per "estar en la cultura de la cura" i "no baixar la guàrdia" perquè "el virus segueix estant ací".

   En aquesta línea, ha volgut reivindicar la cultura de la vacuna entre la societat espanyola i el seu suport majoritari a la inoculació per a fer front al virus. No obstant açò, ha llançat un missatge a qui encara no s'ha vacunat perquè ho faça.

   La ministra ha defès l'efectivitat de totes les vacunes quant a infecció, ingressos hospitalaris i defuncions. En el cas de Janssen, ha apuntat que, tenint en compte els valors d'infecció, s'ha determinat administrar una dosi de reforç a les persones que l'hagen rebut, dels quals quasi 66.000 són murcians.

   En qualsevol cas, la ministra ha deixat clar que les decisions es prenen sobre la base de la "evidència científica", per la qual cosa es treballa "partit a partit", utilitzant un símil futbolístic, i sota un procés de "revisió contínua".

   Per la seua banda, López Miras ha indicat, a preguntes dels periodistes, que des de la Regió de Múrcia s'advoca per que hi haja "una resposta única i coordinada" en tot el territori nacional, de manera que s'unifiquen els criteris perquè "no hi haja 17 diferents" enfront d'una pandèmia que no entén de fronteres.

colaboracio