Publicado 20/05/2022 12:38

Darias destaca que l'evolució dels afectats per la pigota de la mona és lleu i no han necessitat cap tractament

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la jornada 'L'obesitat: una prioritat política, sanitària i social', organitzada per Obesity Policy Engagement Network (OPEN) en el Congrés dels Diputats.
CONGRESO DE LOS DIPUTADOS

   MADRID, 20 maig (EUROPA PRESS) -

   La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat aquest divendres, amb motiu de la jornada 'L'obesitat: una prioritat política, sanitària i social', organitzada per Obesity Policy Engagement Network (OPEN), que l'evolució dels afectats per la pigota de la mona a Espanya és lleu i no han necessitat cap tractament.

   A més, Darias ha informat també que ja són 23 les mostres que han donat positiu a pigota no humana per PCR, si bé encara han de seqüenciar-se amb la finalitat de determinar què tipus de pigota és i descartar, o no, que siga la de la mona.

   L'Institut de Salut Carlos III (ISCIII) està emprant mètodes de detecció molecular mitjançant PCR en temps real (tecnologia múltiplex d'ampli espectre), més seqüenciació genètica del fragment amplificat per a fer confirmació al 100 per cent. La PCR permet un diagnòstic diferencial de la família d'ortopoxvirus (hi ha 4 tipus), i després la seqüenciació permet determinar si és o no pigota de la mona.

   "L'evolució d'aquestes persones està sent lleu i, per tant, no han necessitat cap tractament específic. En relació als antivirals i les vacunes, estem valorant la viabilitat i efectivitat, així com la disponibilitat dels mateixos", ha argumentat la ministra.