Darias reafirma el compromís d'Espanya d'acabar amb el VIH com a problema de salut pública l'any 2030

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en una sessió plenària en el Congrés dels Diputats, a 22 de novembre de 2022, a Madrid (Espanya).
Gustavo Valiente - Europa Press
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 10:54

   MADRID, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La Ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha mostrat novament el compromís del Govern d'Espanya amb la comunitat internacional de posar fi a l'epidèmia de sida com a amenaça per a la salut pública i aconseguir els objectius d'ONUSIDA 95-95-95 de l'any 2030, així com amb la discriminació i l'estigma que pateixen les persones amb VIH.

   A una pregunta de la diputada Isabel Pozueta Fernández, del Grup

   Parlamentari Euskal Herria Bildu, sobre les estratègies que desenvoluparà el Ministeri per a abordar la realitat del VIH i l'estigma social que encara hui comporta, Darias ha afirmat que "Sanitat està absolutament compromès en la lluita contra el VIH".

   Així durant la sessió de control al Govern ha destacat Pla Estratègic de Prevenció i Control de la infecció pel VIH i altres infeccions de transmissió sexual 2021-2030 en el qual ja s'està treballant des del Pla Nacional sobre la Sida i en el qual col·laboraran les Comunitats Autònomes, entitats locals, ONG, societats científiques i altres sectors implicats en la resposta contra el VIH.

   La recent incorporació per als pacients amb VIH controlat, dins de la cartera de productes Sanitaris del Sistema Nacional de Salut, a partir de l'1 de desembre, del primer tractament d'acció perllongada injectable, cabotegravir i rilpivirina, desenvolupat a través d'una col·laboració de dos companyies farmacèutiques, ViiV Healthcare i Janssen.

   Així mateix, tenint en compte que aquest dijous és el Dia Mundial de la Sida, ha destacat que Espanya és referent en la resposta al VIH, amb 180 entitats locals que s'han sumat a la iniciativa Fast Track Cities.

   De la mateixa manera, ha recordat que una de les accions del Govern d'Espanya i les CCAA ha sigut l'ampliació del finançament de la profilaxi pre exposició (PrEP) perquè, qualsevol persona vulnerable al VIH puga accedir a aquesta mesura preventiva.

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià