Publicado 13/04/2021 18:32CET

Darias, sobre el retard de Janssen: "Estem expectantes i preparats per a rebre la vacuna"

La ministra de Sanitat, Carolina Darias  i la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, durant una sessió de control al Govern en la Cambra alta, a 13 d'abril de 2021, a Madrid (Espanya).
Jesús Hellín - Europa Press

   MADRID, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

   La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assenyalat que Espanya està "expectant", encara que "preparada" per a rebre les 300.000 dosis de la vacuna contra la COVID-19 de Janssen previstes per a aquest dimecres, encara que la companyia ha anunciat que va a retardar les seues entrega després de la paralització als Estats Units per l'aparició de sis casos de trombes en persones vacunades amb la seua injecció.

   "En relació a Janssen, els Estats Units ha establit una pausa. Estem expectants, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris està en permanent contacte amb l'Agència Europea del Medicament. Estem preparats per a rebre la vacuna", ha assegurat en la sessió de control al Govern en el Senat.

   Malgrat aquest possible revés en l'entrega de vacunes, la ministra no s'ha pronunciat sobre la possibilitat que es retarde el calendari de vacunació, assegurant que el Govern segueix endavant amb el seu objectiu d'immunitzar al 70 per cent de la població espanyola, 33 milions de persones, per a finals d'agost. "Valorem positivament la campanya de vacunació", ha agregat la ministra.

   D'altra banda, en resposta a la senadora 'popular' Ana Camins, qui li ha acusat de fer una "campanya bruta" contra Madrid pel qüestionament de les seues dades epidemiològiques, la ministra ha assenyalat que "està en campanya", però "la de la vacunació".

   "És evident que vosté està en campanya electoral. Aquesta ministra també està en campanya, en la de la vacunació, la més important del nostre país, és la campanya de salvar vides. Els demane que, per una vegada, no se seguisquen equivocant. Igual que en la vida, en política no val tot. Rectifiquen la seua actitud d'assetjament i enderrocament al Govern", ha reblat.

Contador
colaboracio