Publicado 23/06/2022 18:39

Declarat un incendi forestal a Riba-roja de Túria que obliga a desallotjar la urbanització Masia de Traver

Urbanització Masia de Traver, en Riba-roja del Túria (València)
GOOGLE MAPS

   VALÈNCIA, 23 juny (EUROPA PRESS) -

   Un incendi forestal declarat aquest dijous al terme municipal de Riba-roja de Túria (València) ha obligat a desallotjar de manera preventiva la urbanització Masia de Traver i a activar la Situació 1 del Pla Especial Davant del Risc d'Incendis Forestals (PEIF).

   El foc es localitza en el marge de la carretera CV-370 al seu pas per Riba-roja de Túria, concretament en la zona del barranc de Pedrera, segons han informat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat i el Consorci Provincial de Bombers de València.

   Fins al lloc s'han mobilitzat tres unitats de bombers forestals de la Generalitat, tres autobombes, dos avions, tres helicòpters, un d'ells amb brigada helitransportada, i tres dotacions del Consorci. A més, a petició del cos provincial, s'ha sol·licitat la presència d'avions amfibis del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

   Per la seua banda, la Policia Local de Riba-roja ha procedit a desallotjar de forma preventiva les vivendes de la urbanització Masia de Traver a causa de la proximitat de les flames.

   El foc ha obligat també el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat a establir la Situació 1 del Pla Especial Davant del Risc d'Incendis Forestals (PEIF).

   El nivell 1 d'alerta del PEIF s'estableix quan una situació d'emergència provocada per un o diversos incendis forestals pot afectar greument a béns forestals o afectar lleument a la població i béns de naturalesa no forestal, para l'extinció de la qual pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

Contador