Publicado 16/04/2021 16:54CET

Defensa i la CEOE firmen un conveni per a la incorporació de militars a l'àmbit laboral civil

La ministra de Defensa, Margarita Robles, i el president de la CEOE, Antonio Garamendi
MINISTERIO DE DEFENSA

    MADRID, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

   La ministra de Defensa, Margarita Robles, i el president de la CEOE, Antonio Garamendi, han firmat aquest divendres un protocol de col·laboració per a la incorporació del personal militar a l'àmbit laboral civil, en particular els de l'escala de tropa i marinería i reservistas d'especial disponibilitat que han abandonat les Forces Armades en complir els 45 anys.

   Defensa explica que el conveni desenvoluparà activitats que complementen la formació i impulsen l'aprofitament de les capacitats professionals del personal militar, especialment en sectors d'alta empleabilitat com les tecnologies de la informació i comunicació, per exemple en desenvolupament de programari, màrqueting, ciberseguridad o intel·ligència artificial.

   La ministra ha destacat la importància singular d'aquest acord de col·laboració amb la CEOE, que afectarà particularment al personal militar temporal que va a complir 45 anys i que, després d'haver exercit durant anys tasques relacionades en la seguretat i defensa de l'Estat, es reincorpora al món laboral civil.

   "Sóc molt conscient del gran capital humà i professional dels homes i dones que van a complir 45 anys", ha dit Robles assegurant que s'està treballant perquè quan isquen tinguen un lloc de treball d'acord a la seua vàlua "perquè han estat molts anys servint a Espanya amb eficàcia, i van a seguir servint-la estiguen on estiguen".

   "No els anem a deixar solos, no anem a deixar-los arrere. Anem a seguir treballant des del realisme i per açò és tan important aquest conveni perquè d'alguna manera puguem aconseguir una fita de futur. Siguem optimistes", ha demanat.

   Per la seua banda, el president de la CEOE ha manifestat la seua convicció que no es pot desaprofitar el talent i valors com la companyia, la lleialtat, l'esforç o la disciplina del personal militar i ha assegurat la total disposició de la seua organització a col·laborar al màxim amb Defensa.

   "Els 45 anys és el millor moment de la vida, i les aptituds i les actituds dels militars són alguna cosa que no es pot desaprofitar des de les empreses, que necessiten arreplegar talent", ha afirmat Garamendi, per a qui estem davant un moment clau en el qual "va a haver-hi espais immensos tecnològics" de treball.

colaboracio