Publicado 25/09/2020 10:44CET

Un dels creadors del Novitxok diu que és tan eficaç com una arma nuclear

Militars amb vestit protector on va ser enverinat l'exespia Serguei Skripal a Salisbury (Regne Unit)
Andrew Matthews/PA Wire/dpa - Archivo

MADRID, 25 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'agent nerviós Novitxok, que es va utilitzar per enverinar el dirigent opositor rus Aleksei Navalni a l'agost i l'exespia rus Serguei Skripal i la seua filla Yulia el 2018, és tan eficaç com una arma nuclear però "molt més barata", segons ha destacat el professor Leonid Rink, un dels creadors d'aquesta substància.

"L'eficiència del Novitxok és equiparable a la d'una arma nuclear del mateix volum o massa, però és molt més barata, a més que deixaria intactes els recursos de l'enemic, si s'utilitzara", ha afirmat Rink, segons l'agència de notícies Sputnik.

L'expert rus ha explicat que el Novitxok permet confiscar els mitjans de l'enemic. "Tan sols cal rentar-los per poder-los utilitzar en benefici propi", ha assenyalat. Rink ha dit que els marquen l'objectiu de maximitzar l'efecte del Novitxok i limitar-ne la durada per no posar en risc els soldats que l'utilitzen.

El Novitxok es va fer servir per intoxicar el dirigent opositor rus Aleksei Navalni el 20 d'agost a Sibèria, segons l'anàlisi d'un laboratori militar alemany i també d'acord amb les proves de Suècia i França.

Aquest mateix agent es va fer servir per emmetzinar l'exespia rus Serguei Skripal i la seua filla Yulia el març del 2018 a la ciutat britànica de Salisbury.

El Govern britànic va acusar Rússia de l'enverinament. El Kremlin ha rebutjat qualsevol vinculació amb els dos atacs amb Novitxok, que l'Organització per a la Prohibició d'Armes Químiques (OPAQ) considera una arma biològica.

Contador
colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  El Gobierno avisa de que el toque de queda requeriría del estado de alarma y pregunta al PP si lo apoyaría

 2. 2

  Podemos critica la condena de la presidenta de Infancia Libre y lo atribuye a la "justicia patriarcal"

 3. 3

  Jeff Bridges anuncia que padece cáncer

 4. 4

  El Congreso congela el sueldo a los diputados tras rechazar la subida el PP y Vox y frenarse también para los senadores

 5. 5

  El Gobierno francés confirma que el profesor decapitado el viernes fue objeto de una fatua