Publicado 29/09/2022 11:54

Descoberta una quarta fuita de gas al Nord Stream

Vista aèria d'una fuita de gas al Nord Stream
Danish Defence Command/dpa

   MADRID, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La Guàrdia Costera sueca ha descobert hui una altra fuita de gas als gasoductes Nord Stream 1 i 2, amb la qual cosa s'eleva la xifra total de filtracions a quatre, segons ha informat el Canal 4 de la televisió de Suècia.

   "S'ha descobert una altra fuita de gas al mar Bàltic, confirma la Guàrdia Costera. Això vol dir que s'han trobat un total de quatre fuites al Nord Stream 1 i 2", ha detallat l'esmentada cadena durant una retransmissió en directe.

   Dos de les fuites al Nord Stream s'han produït a la zona del mar Bàltic pertanyent a Dinamarca, i dos més a la zona pertanyent a Suècia.

   La Unitat d'Intel·ligència de la Policia (SÄPO) de Suècia s'ha fet càrrec de la investigació de les fuites de gas i ha descartat la possibilitat que "una potència estrangera estiga darrere" el suposat sabotatge.

   Dinamarca, Polònia, els Estats Units i Noruega van expressar dimarts la sospita que les fuites del gasoducte són conseqüència d'actes de sabotatge. Sismòlegs de Suècia han anat més enllà i han confirmat explosions a la zona hores abans de confirmar-se.

   L'empresa operadora del Nord Stream, Nord Stream AG, va indicar dimarts que els danys als conductes "no tenen precedents", després d'una fuita de gas en un dels trams del Nord Stream 2 i una pèrdua de pressió al Nord Stream 1, sense que ara com ara se'n coneguen les causes.