Publicado 16/04/2021 12:08CET

La despesa mitjana dels valencians en Setmana Santa va ser de 157€, un 62% menys que en 2019, a causa del coronavirus

Archivo - Arxiu -  El 25% dels valencians afirma que en Setmana Santa ha estalviat per a gastar més a viatjar quan les restriccions causades pel coronavirus  milloren, segons una enquesta de l'Observatori Cetelem
EUROPA PRESS - Archivo

   VALÈNCIA, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

   Els valencians han gastat aquesta Setmana Santa 157 euros de mitjana en Setmana Santa enfront dels 414 euros del 2019, un 62% menys, i un 40% menys de la intenció de despesa declarada al març 2021, a causa de les restriccions a causa del coronavirus, segons una enquesta de l'Observatori Cetelem.

   L'estudi destaca que s'ha registrat una diferència negativa de 18 punts percentuals entre els qui van manifestar la intenció de gastar més en hoteleria i els qui finalment ho van fer.

   Així, les restriccions adoptades al llarg del territori espanyol en Setmana Santa s'han deixat sentir en el consum que els valencians han realitzat en aquestes dates, segons arreplega L'Observatori Cetelem Estacional sobre la despesa en Setmana Santa dels valencians, donat hui a conéixer.

   Els enquestats declaren haver gastat 157 euros de mitjana, un 40% menys del que havien projectat gastar al març, quan pensaven realitzar una despesa mitjana de 262 euros, segons les mateixes fonts que indiquen que, si s'analitza la mateixa dada del període pre COVID-19, la despesa mostra una reducció del 62% enfront de 2019, passant de 414€ declarats en la Setmana Santa de fa dos anys als 157€ d'aquestes passades festes.

ESTALVIAR

   Els valencians que declaren haver realitzat una despesa inferior a causa d'aquestes restriccions, manifesten que les principals destinacions d'eixe import no gastat són, en primer lloc, l'estalvi sense tindre pensat una destinació específica, que augmenta respecte a les intencions manifestades al març (51% enfront del 30%).

   En segon lloc, el 25% afirma que ha estalviat per a gastar més a viatjar quan les condicions milloren, encara que aquest percentatge mostra un descens de 17 punts respecte a les intencions manifestades al març. És "important" assenyalar que finalment s'ha registrat una diferència negativa de 18 punts percentuals entre els qui van manifestar la intenció de gastar més en hoteleria i els qui finalment ho van fer, segons les mateixes fonts.

   Quant al 'top 3' de les activitats que els valencians enquestats han realitzat durant aquesta Setmana Santa, s'observa que és "molt diferent" al d'abans de la pandèmia, quan viatjar era una de les preferides, segons l'estudi que destaca que en 2021, el 78% dels valencians enquestats afirmen haver dedicat els dies de vacances a descansar, quedar-se a casa i veure a amics.

   Li segueixen aquells que han aprofitat per a anar de compres amb un 42% de mencions, percentatge superior a la intenció manifestada al març que era del 20%.

   El 'top 3' ho tanquen les activitats esportives a l'aire lliure amb un 32% de mencions, 9 punts percentuals per damunt de les intencions manifestades fa un mes i 1 punt per damunt del declarat pel total d'espanyols.

   La resta d'activitats mostren un percentatge inferior als desitjos manifestats al març sent el més notable el que es refereix a viatjar dins de les possibilitats, que ha passat d'un 33% a un 11%. El mateix ocorre amb el percentatge relatiu al turisme rural, les intencions del qual mostraven un percentatge del 22% al març i finalment s'han reduït a un 9%.

   L'estudi de l'Observatori Cetelem, unitat d'estudis i intel·ligència econòmica de BNP Paribas Personal Finance, realitzat a través de 1.000 enquestes a majors d'edat a nivell nacional, analitza així mateix la destinació de l'import no gastat per les restriccions d'aquesta Setmana Santa 2021.

Contador
colaboracio