Publicado 13/7/2020 13:12:46 +02:00CET

Detectat un brot en un campament a Salduero (Soria) amb huit positius, set en menors

El campament se suspèn i els menors tornaran als seus domicilis

SORIA, 13 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Delegació Territorial de la Junta en Soria ha donat a conéixer la detecció d'un brot de Covid-19 en un campament en la localitat soriana de Salduero, amb huit positius, un en un adult i set en menors, mentre que altres 17 proves han resultat negatives.

Així ho ha donat a conéixer la delegada territorial de la Junta en Soria, Yolanda de Gregorio, juntament amb la cap del Servici Territorial de Sanitat, Elena del Vado, en una roda de premsa convocada aquest dilluns, on s'ha anunciat que el campament, en el qual participaven 43 menors, se suspèn i tant monitors com menors tornaran al seu domicili.

El campament es va iniciar el dia 8 de juliol i al mateix van arribar 58 persones, 43 d'ells menors en la seua majoria procedents d'Astúries, Aragó i Madrid. El divendres 10 una menor va tindre símptomes i el dissabte 11, en el Centre de Salut de Covaleda (Soria), se li va realitzar una prova PCR el resultat de la qual, conegut aquest diumenge, va resultar positiu.

Així, es va engegar el Sistema de Vigilància Epidemiològica per mitjà d'Atenció Primària i fins al moment s'han realitzat 24 proves, de les quals --a més del primer cas detectat-- han donat set positives (sis menors i un adult), i 17 negatives. Ara es faran les proves a la resta de les persones, i el campament ha quedat suspès.

Yolanda de Gregorio ha transmés tranquil·litat tant a la província, com a Salduero i la seua comarca, ja que el campament no ha tingut contacte amb les persones que viuen en la zona.

S'espera fer les proves a la resta de persones al llarg d'aquest dilluns i dimarts o dimecres probablement es coneguen els resultats.

Contador
colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Doloroso último adiós a Humberto Janeiro con dos sonadas ausencias

 2. 2

  Transforman agua de mar en agua potable segura y limpia en menos de 30 minutos usando luz solar

 3. 3

  Detenido en Villa del Prado por vender droga desde su tienda a jóvenes en inmediaciones de un colegio

 4. 4

  Adara Molinero y Elena Rodríguez nos regalan las imágenes más tiernas con el pequeño Martín

 5. 5

  El juez imputa también a Podemos como persona jurídica en la causa por la financiación del partido