Detecten 4 quilos de cocaïna amb rajos X a un passatger de l'aeroport d'Alacant que volava des del Brasil

Droga confiscada al passatger
GUARDIA CIVIL
Publicado 20/9/2018 15:52:42CET

ALACANT, 20 Sep. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil d'Alacant i l'Agència Tributària han confiscat en l'aeroport d'Alacant-Elx quatre quilos de cocaïna ocults en l'interior d'una maleta. El presumpte propietari, de 59 anys, ha sigut detingut com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues. La droga va ser localitzada per mitjà de rajos X, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

La confiscació es va produir durant un control de passatgers en trànsit d'un vol procedent de Manaos (Brasil) via Lisboa (Portugal), després que els agents veren sospitosa l'actitud d'aquest passatger i inspeccionaren el seu equipatge.

L'home portava només una maleta de molta grandària, que estava precintada amb plàstic i assegurada amb cadenat. En procedir al seu registre, aparentava normalitat, ja que només contenia roba i utensilis d'ús personal. No obstant açò, una vegada que van traure la roba, els agents van trobar diversos pots xicotets de colors del que pareixia ser tint per a roba.

En desconfiar del contingut d'eixos tubs, van procedir a visionar el seu contingut través de la màquina dels rajos X. En eixes imatges es va poder comprovar hi havia diverses irregularitats dins dels pots.

Després de l'obertura del primer flascó, va aparéixer una substància granular --el tint anunciat en l'etiqueta original--, seguida d'un tros de cotó que tapava una bossa amb pols blanca. Quan la pols va ser sotmesa al test de droga, va donar positiu en cocaïna. Els agents van obrir un total de 114 pots fins a arribar a la quantitat de 4 quilos de cocaïna.

Per açò, l'home, de nacionalitat espanyola, ha sigut arrestat com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues, després del que ha ingressat a la presó. Els quatre quilos de cocaïna haurien aconseguit en el mercat il·lícit un valor de més de 135.000 euros.

colaboracio