Detenen el president d'Oxfam per delictes de corrupció en la seua etapa com a ministre a Guatemala

Publicado 13/2/2018 18:35:34CET

MADRID, 13 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'actual president d'Oxfam Internacional i exministre guatemalenc, Juan Alberto Fuentes, és una de les persones detingudes en un presumpte cas de corrupció vinculat a la implantació d'un nou model de transport, en concret amb l'adquisició d'una flota d'autobusos que opera en la capital. En el marc de l'operació, també ha sigut detingut l'expresident del país Álvaro Colom.

L'operació, confirmada per la Fiscalia i per la Comissió Internacional Contra la Impunitat a Guatemala (CICIG), analitza les suposades corrupteles en la implantació del Transurbà durant l'Administració de la Unitat Nacional de l'Esperança (UNE), que va governar el país entre 2008 i 2012. Als sospitosos se'ls investiga per delictes de peculat (malversació) i frau.

La llista de detinguts en el marc d'aquest operatiu inclou els noms d'antics ministres de Governació, Finances, Educació, Defensa, Treball, Salut, Cultura i Ambient, així com el d'un exviceministre d'Economia, segons informa el periòdic local 'Prensa Libre'.

OXFAM

L'arrest de l'exministre Fuentes, president d'Oxfam des d'abril de 2015, suma un nou capítol a l'ona de polèmiques que han esguitat l'organització en els últims dies, després que la setmana passada isqueren a la llum escàndols sexuals atribuïts al personal al Txad i Haití. La sotsdirectora va presentar el dilluns la seua dimissió per aquests fets.

L'ONG ha fet públic un comunicat en el qual ha confirmat que està al tant de les perquisicions obertes a Guatemala i que així li l'ha transmès als seus principals directius. Segons la nota, Fuentes "ha assegurat que ha cooperat plenament amb les investigacions amb la confiança que no va transgredir de forma conscient regles o procediments".

colaboracio