Publicado 21/04/2021 12:39CET

Detingudes cinc persones per vendre més de 3.300 productes falsificats de telefonia en negocis a Alacant

La Policia Nacional deté cinc propietaris d'establiments a Alacant que tenien la venda més de 3.300 efectes de telefonia falsificats
POLICÍA NACIONAL ALICANTE

   ALACANT, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

   Agents de la Policia Nacional han detingut en Alacant a cinc persones, propietaris de comerços dedicats a la reparació i venda de productes de telefonia, en una operació contra la pirateria industrial i intel·lectual, per vendre als consumidors finals productes falsificats d'importants i prestigioses marques del sector.

   En total, s'han intervingut fins el 3.351 productes --entre ells carregadors, cables, carcasses de telèfons, auriculars, bateries--, la valoració estimada de les quals ascendia a més de 160.000 euros.

   En concret, els productes falsificats s'assemblaven quasi amb total exactitud als originals i portaven a error al consumidor final, que comprava un producte que ratllava d'original quan en realitat era una falsificació, segons un comunicat de la Policia.

   En una primera fase de l'operació, desenvolupada per agents de la comissaria de Policia Nacional de Benidorm, es van localitzar diversos distribuïdors i majoristes situats en diverses naus de la ciutat d'Alacant que oferien productes falsificats de telefonia a diferents comerços, tant de la capital com a altres de tota la província.

   En dita operativa, els agents van recopilar també gran quantitat d'informació de factures, albarans i llibres de comptabilitat, en els quals van aconseguir esbrinar així els distribuïdors a petita escala que introduïen en el mercat minorista els efectes falsificats.

   Sobre la base d'eixa informació recopilada, es va engegar un operatiu policial per a inspeccionar sis locals a Alacant de manera simultània, en els quals es va trobar en cinc d'ells uns 3.300 efectes falsificats, disposats per a la venda als consumidors.

   A més, alguns dels comerços duien a terme també la venda al comptat, la venda on-line a través de les seues pàgines web o altres conegudes plataformes de venda en la xarxa.

   Finalment, es va detindre cinc persones, propietaris de cinc dels establiments per un presumpte delicte Contra la Propietat Industrial i Intel·lectual.

   Així mateix, per a poder destriar entre els efectes genuïns i els falsificats, els policies van actuar en companyia d'un expert de Marques de Telefonia, a causa de la perfecció de les falsificacions, els quals eren rèpliques quasi perfectes.

   Acabades les diligències, els detinguts han sigut posats en llibertat després de remetre-les al Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant.

Contador
colaboracio