Publicado 12/05/2021 11:59CET

Detingut un cambrer per apropiar-se de 840.000€ en nou anys del restaurant de Dénia on treballava

Efectes intervinguts en la casa del detingut
POLICÍA NACIONAL

   Vivia a tot luxe amb viatges internacionals pagats als seus coneguts, va comprar un pis i usava roba cara malgrat cobrar menys de 1.000€ al mes

   ALACANT, 12 maig (EUROPA PRESS) -

   Agents de la Policia Nacional han detingut un home que treballa com a cambrer en un conegut restaurant de Dénia (Alacant) i que suposadament es va apropiar de 840.000 euros en nou anys. L'empleat, malgrat cobrar menys de mil euros al mes, vivia a tot luxe, ja que es va comprar un pis valorat en 180.000 euros, realitzava viatges a destinacions com Las Vegas, Los Angeles, els Emirats Àrabs, París, l'Argentina i Mèxic als quals convidava als seus coneguts i adquiria roba de marca d'elevat import.

   Segons ha informat la Policia en un comunicat, tot es va descobrir quan al començament d'any 2020 van canviar el sistema informàtic de facturació en el restaurant i, després d'utilitzar-lo durant cinc mesos, es va observar que hi havia una pèrdua de diners que ascendia a quasi 100.000 euros. En eixe moment, els propietaris de l'establiment van posar en coneixement aquest fet a la Policia Nacional.

   Gràcies a la investigació realitzada per la Brigada Local de Policia Judicial de Dénia es va poder determinar que els diners desapareguts suposadament havien sigut apropiats de forma indeguda per un dels cambrers de confiança del local.

   El cambrer treballava allí des de l'any 2012 i, a partir de 2016, era l'únic encarregat de les finances de l'empresa a causa de la relació de confiança i al fet que els propietaris havien d'absentar-se periòdicament per motius mèdics.

   Aprofitant la confiança depositada en ell, el treballador suposadament va idear un sistema per a sostraure part de la recaptació diària sense ser detectat a través de la manipulació dels seients dels tiquets per cada servici dispensat i després, en el dia de descans, quan es trobava tancat el restaurant, esborrava el seu rastre.

   No obstant açò, el nou sistema informàtic va deixar el descobert tots els moviments que duia a terme. Atés que el cambrer va treballar durant bastants anys en el restaurant, la investigació va determinar que s'havia apropiat de més diners en anys anteriors.

   Els investigadors van analitzar els registres econòmics des que el detingut es va fer càrrec de les finances en 2016 i, gràcies a una anàlisi exhaustiva i metòdica, es va poder determinar que des d'eixe any el mateix cambrer s'havia apropiat de quasi 840.000 euros.

   Després de veure's descobert, l'ara detingut va admetre els fets i va retornar els quasi 100.000 euros que havia detectat el nou sistema informàtic, diners que s'havia apropiat des de l'any 2020 fins que va ser despedit.

MÉS PROPINES

   Els seus ex-companys de treball també van notar que, en pocs mesos, des que el detingut no treballava amb ells, els diners rebuts en propines havia augmentat desproporcionadament, encara que en aquest cas no es pot determinar la quantitat econòmica sostreta.

   En el registre del domicili del detingut els agents van trobar multitud de productes de luxe el preu de mercat del qual sumava aproximadament 46.500 euros. Entre ells, una caçadora valorada en 8.500 euros, pantalons amb l'etiqueta posada que costaven 1.500 euros cadascun, sabates per valor de 750 euros o equips informàtics d'alta gamma.

   També van observar que s'havia realitzat diverses reformes de luxe en el seu domicili com una televisió integrada en un espill del vestidor i la instal·lació d'una caixa de cabals, entre altres.

   En el curs de la investigació també es va descobrir que havia realitzat viatges a destinacions com Las Vegas, Los Angeles, els Emirats Àrabs, París, l'Argentina i Mèxic i no es descarta que fera uns altres més amb escales en altres països, als quals es portava als seus afins i els pagava tot.

   Així mateix també es va tindre coneixement de la compra d'un immoble per valor de 180.000 euros. Es tracta, segons la Policia, d'un nivell de vida "molt allunyat al d'una persona que oficialment cobrava menys de mil euros mensuals que treballava com a cambrer". El detingut, de nacionalitat espanyola i 36 anys, va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de la localitat.

colaboracio