Di Maio confirma que Giuseppe Conte és el triat com a futur primer ministre d'Itàlia

Publicado 21/5/2018 18:40:54CET

ROMA, 21 May. (EUROPA PRESS) -

El líder del Moviment 5 Estreles, Luigi Di Maio, ha revelat aquest dilluns que Giuseppe Conte és el triat pel seu partit i per la Lliga per a liderar el nou govern italià, confirmant així les especulacions de la premsa italiana sobre Conte després de reunir-se en el palau presidencial del Quirinale amb el president, Sergio Mattarella.

"Giuseppe Conte serà un primer ministre polític d'un govern polític nomenat per dos forces polítiques i amb figures polítiques i sobretot amb el suport de dos forces polítiques amb el suport dels vots", ha afirmat Di Maio a la seua eixida del Quirinale.

"No als canvis de jaqueta. No a les persones que procedeixen del Grup Mixt i que entren en altres grups. Aquest no era l'esperit que volíem donar-li al Govern", ha argumentat Di Maio, segons arreplega la premsa italiana.

Di Maio ha sigut rebut a primera hora d'aquesta vesprada per Mattarella en el Quirinale i està previst que el cap d'Estat reba a continuació al líder de la Lliga, Matteo Salvini, després que els dos partits hagen aconseguit tancar un contracte de govern en els últims dies i pactar durant el cap de setmana la composició de l'executiu, inclòs el nom del primer ministre, que no serà cap d'ells dos.

Di Maio ha explicat en una breu compareixença davant la premsa que ha traslladat al president "el nom de la persona que millor pot traure endavant el programa" pactat entre els dos partits i que esperen firmar "prompte".

El líder del M5S, el partit més votat en les eleccions del 4 de març, ha aclarit que es tractarà d'"un govern polític, que posarà en el centre les qüestions polítiques" i s'ha mostrat satisfet que el seu partit haja aconseguit incloure en el contracte de govern els 20 punts que van plantejar en la campanya electoral.

colaboracio