Publicado 06/07/2022 18:26

Díaz aclareix que compta amb els partits per a la presentació de 'Sumar' però amb el protagonisme de la ciutadania

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, intervé en la inauguració de la primera trobada estatal LGTBI, en el Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center, a 5 de juliol de 2022, a Madrid (Espanya).
Marta Fernández - Europa Press

   Explica que va parlar amb totes les formacions, com Compromís, i vol que estiguen presents al costat de la ciutadania perquè "caben tots"

   MADRID, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha assegurat que compta amb tots els partits progressistes per al seu projecte i espera la seua presència en l'acte de presentació de 'Sumar', però els ha traslladat que la idea és donar-li el protagonisme a la societat civil.

   En aquest sentit, ha explicat que ha conversat amb "totes i cadascuna" de les formacions polítiques a l'esquerra del PSOE, entre les quals ha citat a Podem, IU, En Comú Podem, Compromís i Més País, i confia a comptar amb ells per a la posada de llarg de la seua nova plataforma, però deixant tot el focus a la societat civil.

   Per la seua banda, des de Podem i Més País han explicat que la ministra de Treball els va contactar per a explicar-los la filosofia de l'esdeveniment i, en aquest sentit, han detallat que estaran present però sense figures significatives.

REPARAR L'ENORME "BRETXA" AMB LA POLÍTICA

   Des de Roma i en roda de premsa conjunta amb el Comissari d'Ocupació i Drets Socials de la UE i amb el Ministre de Treball i Polítiques Socials d'Itàlia, Díaz ha explicat que té "moltes esperances" posades en Sumar i ha llançat una crida generalitzada a contribuir a aquest "procés de canvi", amb la configuració d'un nou projecte "democràtic i ciutadà".

   I és que la vicepresidenta ha destacat la seua preocupació per l'"enorme fractura" entre la ciutadania i l'esfera política, que ha de ser "reparat" i per a açò impulsa aquest nou projecte, que realitzarà una fase de consulta a la societat civil per a arreplegar les seues iniciatives.

EN AQUESTA MARXA CABEN TOTS

   La vicepresidenta ha explicat que aspira a un país "modern", "dinàmic", "ecologista", "econòmicament democràtic" "feminista" i "divers", per la qual cosa ha decidit fer la presentació pública de 'Sumar' coincidint amb la celebració de l'Orgull LGTBi, que és un "baluard" cultural i social.

   En definitiva, ha emfatitzat que la seua principal aspiració és aconseguir un "país millor" i vol als partits, però sobretot a la ciutadania, en la jornada del divendres, quan arranca una "nova marxa en la qual caben tots".

   Sobre el llançament de 'Sumar', la secretària general de Podem i titular de Drets Socials, Ione Belarra, va explicar que no anava a acudir després d'haver-li-ho demanat la pròpia Díaz, una postura que "respecta" per a prometre que "acompanyarà" els passos que done per a configurar el seu nou projecte polític.

   També ha remarcat que la formació habitada és el partit "més gran" de la confluència d'Unides Podem i té clar que treballarà per la "unitat".

   El portaveu d'Unides Podem, Pablo Echenique, també ha relatat en roda de premsa que la vicepresidenta ha demanat que no vagen càrrecs destacats de la seua formació i, per tant, ell no acudirà perquè el motiu de l'esdeveniment és donar "protagonisme" a la ciutadania, alguna cosa que respecta perquè Díaz és qui "decideix els terminis i els temps" d'aquest projecte.

   També s'ha pronunciat el líder de Més País, Íñigo Errejón, per a destacar que també va parlar amb Díaz i que Més País estarà però encara no ha decidit quina persona. "Estarem ben representats", ha proclamat.

colaboracio