Publicado 18/05/2021 13:21CET

Díaz assegura que "derogarà" la reforma laboral del PP i es porta una ovació en el 43 Congrés d'UGT

Archivo - Arxiu - El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez i la vicepresidenta tercera i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

   MADRID, 18 maig (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta tercera del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest dimarts que l'Executiu no solament va a modernitzar el mercat laboral, sinó que "derogarà" la reforma laboral del PP, frase que ha provocat una ovació en el lloc on l'ha pronunciat: el 43 Congrés Confederal d'UGT.

   Díaz, que ha intervingut en l'obertura d'aquest Congrés, que se celebra des de hui i fins al dijous a València, ha aconseguit posar en peus a l'auditori i ha sigut interrompuda en una desena d'ocasions pels aplaudiments dels assistents.

   La vicepresidenta tercera del Govern, que ha utilitzat la paraula "derogar" amb totes les lletres, ha subratllat que no suprimirà la reforma del PP "per partidisme", sinó perquè va ser "ineficaç", no va servir per a crear ocupació i va provocar un "desastre" en el mercat laboral.

   I per a açò, ha dit, necessitarà que el sindicalisme estiga "més viu que mai" i treballe perquè no s'abaratisca l'acomiadament i per a combatre la precarietat i les retallades.

   Díaz ha ressaltat el valor democràtic dels sindicats, la seua capacitat de proposta, d'iniciativa, i també de mobilització. "Els sindicats sou un mandat constitucional", ha recordat.

   Però la ministra també ha posat "deures" als sindicats perquè, segons ha dit, "el sindicalisme necessita reiventarse, repensar-se". "El model productiu actual no és el que us va veure nàixer (...) Hi ha molts llocs on el sindicat no està i ha d'estar", ha emfatitzat.

Contador
colaboracio