Publicado 29/09/2022 13:03

Díaz confirma l'acord en fiscalitat amb els seus socis de Govern "després de molts esforços"

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz,
Eduardo Parra - Europa Press

   MADRID, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha confirmat, en el seu compte de Twitter, que el seu grup, Unides Podem, ha aconseguit un acord en fiscalitat amb els seus socis de Govern, PSOE, "després de molts esforços".

   Díaz confia que el nou paquet fiscal servisca per a "fer un país més just i solidari", amb mesures que exigiran "un esforç als qui més tenen".

   En el seu fil, la vicepresidenta segona i ministra de Treball ha explicat les mesures que estava anunciant en roda de premsa la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

   Díaz ha destacat l'impost a les grans fortunes per a aquells amb patrimonis nets de més de tres milions d'euros, i ha matisat que "serà compatible amb l'impost de patrimoni". "Evitarà el 'dúmping' fiscal que propugna el PP", ha agregat.

   L'acord també incrementa "la progressivitat de l'IRPF en una doble direcció". Així, tributaran més les rendes del capital majors de 200.000 i 300.000 euros. "Ha de pagar més qui més té", ha defès Díaz.

   L'altra direcció en la progressivitat de l'IRPF és "reduir el pes de les rendes del treball", de manera que les rendes a partir de 15.000 euros (1.000 euros més que ara) estaran exemptes del pagament de l'IRPF.

   "Beneficiarà el 50% dels contribuents, especialment els qui menys cobren, perquè fins als 15.000€ no pagarà res vinculat a les rendes del treball", afig Díaz.

   La vicepresidenta segona cita, també, l'augment de la tributació de les grans empreses en societats, per a acabar "amb forats fiscals", i també reduiran la càrrega fiscal de les xicotetes i mitjanes empreses (pimes) i dels autònoms del 25% al 23%.

   El Govern ha completat les mesures fiscals amb una rebaixa del 10% al 4% per als productes d'higiene femenina, que "són productes essencials i no luxes". També es baixarà l'IVA dels preservatius i els anticonceptius no medicinals.