Dimiteix la sotsdirectora d'Oxfam per l'escàndol de l'ONG a Haití

Publicado 12/2/2018 17:34:20CET

MADRID, 12 Feb. (EUROPA PRESS) -

La sotsdirectora de l'ONG britànica Oxfam, Penny Lawrence, ha dimitit aquest dilluns del càrrec pels escàndols sexuals en els quals es van veure embolicats membres del personal de l'organització a Haití durant els treballs posteriors al devastador terratrèmol de 2010.

El diari britànic 'The Times' va revelar la setmana passada abusos de treballadors de l'ONG i, en particular, va informar que el director d'Oxfam a Haití, Roland van Hauwermeiren, havia contractat prostitutes --algunes d'elles menors-- amb fons de l'organització.

Oxfam ja va admetre en eixe moment que el comportament del seu personal havia sigut "inacceptable" i ara Lawrence, que en 2010 exercia de directora de programes, ha anunciat la seua dimissió com a sotsdirectora, "avergonyida" del que va ocórrer sota la seua suposada vigilància. "Assumisc tota la responsabilitat", ha subratllat aquesta responsable, que ha al·ludit a circumstàncies irregulars tant a Haití com al Txad.

"Queda clar ara que les acusacions, que impliquen l'ús de prostitutes i que estan relacionades amb el comportament tant del director per al país com de membres del seu equip al Txad, van ser plantejades abans que fóra traslladat a Haití", ha admès en un comunicat.

Lawrence ha dit estar "profundament penedida pel dany i l'angoixa generada per a els qui recolzen Oxfam, tot el sector de (ajuda al) desenvolupament i per a la majoria de les persones vulnerables que han confiat en nosaltres".

El màxim responsable de l'ONG, Mark Goldring, ha secundat i lamentat la dimissió d'el seu 'número dos', que ha considerat una "decisió personal". "Com nosaltres, està impactada pel que va ocórrer i decidida a fer el que siga millor per a Oxfam i per a les persones a les quals ajudem", ha assenyalat.

colaboracio