La Diputació d'Alacant exigeix al Govern la reversió de la llei del 'només sí és sí'

Archivo - Arxiu - Ple de la Diputació d'Alacant
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado: miércoles, 7 diciembre 2022 18:46

   ALACANT, 7 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El ple de la Diputació d'Alacant ha aprovat, amb els vots a favor de PP i Cs, una moció conjunta per a sol·licitar al Govern la tramitació especial d'urgència sobre la reversió de la Llei Orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual, coneguda com a llei del 'només sí és sí'.

   Aquesta moció ha sigut formulada pels portaveus dels grups 'popular' i Ciutadans durant el ple ordinari de desembre, amb els vots en contra de PSOE i Compromís en l'oposició.

   La vicepresidenta segona de la corporació provincial, Ana Serna, ha apuntat que la llei del 'només sí és sí' introdueix "una substancial modificació en la qualificació dels delictes contra la llibertat sexual, que passen a ser tots considerats agressió sexual quan amb anterioritat es dividien en funció de la seua gravetat en abusos sexuals o agressions sexuals.

   Segons ha advertit, aquest fet ha propiciat que les penes que dicten els tribunals per "aquests fets delictius especialment lesius per a les dones i menors s'han vist reduïdes", alguna cosa que ha recordat que ja va avisar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

   Per açò, al seu juí, és "absolutament inadmissible" que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, "lluny de mostrar voluntat de rectificar, segueix elogiant la llei i arremet contra la justícia i els jutges, titlant-los de masclistes".

   El portaveu del grup socialista en la Diputació d'Alacant, Antonio Francés, ha admès que no li han agradat "les declaracions públiques contra els jutges" i ha expressat que han de ser "més acurats, especialment quan hi ha una responsabilitat ministerial".

   No obstant açò, ha puntualitzat que "és aquests moments, la Fiscalia ja ha decretat unes instruccions en l'aplicació de les penes que arreplega la llei" i que "en menys d'un mes el Suprem haurà de resoldre diferents recursos de cassació", que permetran dilucidar "si falla la llei o els tribunals".

   Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Gerard Fullana, ha destacat les majors proteccions que amb aquesta llei s'atorga a les dones que "han patit abusos sexuals i a les quals hagen subministrat fàrmacs" per a poder cometre aquests delictes.

   Els representants de Compromís i PSPV han destacat altres proteccions legislatives que es contemplen, com l'assetjament en el carrer, o "la venjança vicaria" i han estimat convenient esperar al fet que els jutges determinen si s'està fent una interpretació correcta de la nova legislació.