Publicado 29/07/2021 19:03CET

La Diputació impulsa rutes cicloturístiques entre oliveres mil·lenàries de Càlig, Sant Jordi i Traiguera

La diputada  de Cultura, Ruth Sanz, que ha visitat l'inici d'aquesta ruta a Càlig al costat de l'alcaldessa del municipi, Ernestina Borrás, regidors, així com el vicepresident tercer de la Diputació de Tarragona, Enric Adell
DIPUTACIÓN DE CASTELLÓN

   CASTELLÓ, 29 jul. (EUROPA PRESS) -

   La Mancomunitat Taula del Sénia ha impulsat durant els últims mesos noves actuacions destinades a la promoció i divulgació de les oliveres mil·lenàries que comparteixen les províncies de Castelló, Tarragona i Teruel, iniciatives que compten amb el suport anual de la Diputació castellonenca a través d'un conveni de col·laboració de més de 22.000 euros. Un d'ells circula entre Càlig, Sant Jordi i Traiguera.

   Un d'aquests projectes ha sigut l'engegada d'una ruta cicloturística entre els termes municipals de Càlig, Sant Jordi i Traiguera, més de 22 quilòmetres d'un traçat "que ens permet la possibilitat de veure oliveres espectaculars i poder acostar-nos així a un patrimoni natural únic en el món".

   Així ho ha subratllat la diputada de Cultura, Ruth Sanz, que ha visitat l'inici d'aquesta ruta a Càlig acompanyada per l'alcaldessa del municipi, Ernestina Borrás, regidors i regidores del consistori local, així com el vicepresident tercer de la Diputació de Tarragona, Enric Adell, i la gerent de la Mancomunitat Taula del Sénia, Teresa Adell, entre uns altres.

   La Mancomunitat Taula del Sénia té com objectiu la defensa i la promoció dels interessos comuns dels municipis que la integren i l'organització i la prestació mancomunada de totes aquelles activitats que tinga assumides. Per a açò, es duen a terme activitats d'ajuda a la promoció i divulgació de les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia.

   Les subvenció de 22.000 euros de la Diputació té com meta ajudar en el desenvolupament d'activitats amb repercussió provincial implicades en ajudes a la promoció i divulgació de les oliveres mil·lenàries, com a inauguració d'àrees i itineraris i la celebració de congressos, entre altres aspectes.

colaboracio