Publicado 03/10/2022 16:26

La Diputació de València celebra el 9 d'Octubre amb el Passacarrer de les Comarques

La Diputació celebra el 9 d'Octubre amb el Passacarrer de les Comarques
DIPUTACIÓN DE VALENCIA

   VALÈNCIA, 3 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La Diputació de València celebrarà el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, amb el Passacarrer de les Comarques. Aquesta iniciativa es desenvoluparà dissabte que ve a partir de les 18.30 hores entre les Torres de Serrans i la Plaça de Manises de la capital valenciana, en la qual es troba la seu de la institució provincial.

   En aquesta cercavila, que celebra enguany la seua segona edició, participarà una representació de col·lectius musicals i grups de balls tradicionals de la província de València. Amb la seua música i actuacions s'amenitzarà la vespra del Dia de la Comunitat Valenciana, segons ha informat la corporació provincial en un comunicat.

   La Diputació de València ha assenyalat que després de l'"èxit" de la primera edició, desenvolupada en 2021, aquesta institució ha decidit a través de la seua marca València Turisme, apostar de nou per aquesta iniciativa.

   La corporació provincial ha destacat que aquest va partir del seu president, Toni Gaspar, per a "acostar el centre de la ciutat, en una data tan especial en la qual els carrers s'omplin de valencianes i valencians que celebren la seua festa, les diferents manifestacions culturals i tradicions" de les comarques de València "que són patrimoni de la societat valenciana".

   La Diputació de València ha agregat que atenent a la idea del diputat de Turisme, Jordi Mayor, de "fer partícips als municipis valencians dels diversos esdeveniments que se celebren en la capital", enguany la cercavila "ha experimentat un important increment en el nombre de participants".

   Així, la desfilada comptarà amb societats musicals, grups de danses i balls tradicionals i altres col·lectius festius de nou municipis pertanyents a set comarques diferents.

   En el Passacarrer de les Comarques es podran veure les actuacions de l'Oncle de la Porra de Gandia, l'Associació Modernista de Carcaixent, el Grup de Danses i Rondalla Repicó de Manises, l'Associació Cultural 'Saguntum Civitas' de Sagunt, les Festeres Alpont 2020+2, la Tradició i Festa Terra Bobal, i la Cercavila del Pa Beneït.

   A aquest s'uneixen les de les comissions de la festa de la verema i banda de l'Associació Santa Cecilia d'Utiel-Requena, Els Cabolos de Bocairent, els Balladors i Balladores de Quatretonda amb músics del mateix municipi, i el Grup de Gegants i Cabuts de Benetússer.