La Diputació de València condemna el dopatge i retira el seu títol a l'atleta Fátima Ayachi

Publicado 22/6/2018 13:39:47CET

VALÈNCIA, 22 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Diputació de València ha retirat el títol de guanyadora de la passada edició del Circuit de Carreres Populars a l'atleta Fátima Ayachi per la seua presumpta implicació en una trama de tràfic de substàncies dopantes.

L'atleta, que també ha sigut expulsada del seu equip, el CA Cárnicas Serrano, ha sigut acusada de tràfic d'hormones del creixement, testosterona, insulina, vitamines injectables o material per a autotransfusiones de sang després d'un escorcoll en el marc de l'Operació Relevo, ha recordat la institució provincial en un comunicat.

Després de conéixer-se la notícia, la Diputació ha decidit retirar a Ayachi el títol de vencedora de l'edició de 2017 del circuit, últim títol de l'atleta previ a la lesió que ha patit durant aquesta temporada i que l'ha apartada del circuit provincial.

El president de la corporació, Jorge Rodríguez, ha afirmat que la institució "no va permetre comportaments delictius que atempten ni posen en dubte els valors de l'esport", i la diputada responsable de l'àrea d'Esports, Isabel García, ha anunciat una política de "tolerància zero" davant aquest tipus de "conductes delictives i antideportivas".

Per la seua banda, l'exequip d'Ayachi i un dels quals més podis aporta al circuit provincial, el CA Cárnicas Serrano, ha expulsat automàticament l'atleta en conéixer-se la seua implicació en la trama delictiva. L'empresa també ha anunciat que la corredora ja no compta amb llicència federativa.

colaboracio