Publicado 28/09/2022 18:58

Diputació de València lluita contra la discriminació mitjançant "biblioteques vivents" del projecte 'Living Libraries'

La Diputació Col·labora En El Programa Europeu D'Integració Social 'Living Libraries'
DIPUTACIÓN DE VALENCIA

   VALÈNCIA, 28 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La Diputació de València ha acollit aquest dimecres la presentació de 'Living Libraries', un programa europeu que té la fi d'impulsar la formació i educació per a lluitar contra la discriminació a través de quatre "biblioteques vivents" que transmetran els relats de diferents col·lectius, amb especial atenció al migrant.

   El diputat de Cooperació Municipal, Carlos Fernández Bielsa, i l'assessor especial de fons europeus de la Generalitat, Bartolomé Nofuentes, han presidit l'acte, que ha comptat amb la presència d'una representació de joves participants en el projecte, segons ha indicat la Diputació en un comunicat.

   Fernández Bielsa ha destacat l'engegada de projectes que "permeten que la política siga un instrument útil per a la ciutadania, en aquest cas en la lluita per defendre els drets dels col·lectius que poden patir algun tipus de discriminació".

   En aquest sentit, el diputat ha apuntat que s'engegaran quatre "biblioteques vivents", en les quals, "en lloc de presentar informació a través de llibres o publicacions, es podran conéixer de primera mà els relats dels propis col·lectius per a generar un compromís social a través de la pròpia empatia amb els protagonistes".

   Per la seua banda, Nofuentes ha destacat la "bona gestió" que es fa a la Comunitat Valenciana dels projectes europeus, "perquè s'han establit mecanismes que permeten que governs, institucions intermèdies i societat civil treballen de manera conjunta per a aconseguir objectius de manera més eficaç".

   Amb l'engegada de 'Living Libraries', l'àrea de Projectes Europeus de la Diputació de València reforça el compromís de la corporació provincial per "promoure una gran xarxa de diàleg intercultural per a construir un futur amb millors expectatives", ha conclòs Fernández Bielsa.