El diputat d'EU Ricardo Sixto, una de les veus més crítiques amb Garzón, posa fi a la seua etapa en el Congrés

Ricardo Sixto, diputat d'Esquerra Unida (EU)
CONGRESO - Archivo
Publicado 20/2/2019 18:30:17CET

MADRID, 20 Feb. (EUROPA PRESS) -

El diputat d'EU per València Ricardo Sixto, una de les veus més crítiques amb el líder de la federació d'esquerres, Alberto Garzón, posarà fi a la seua etapa en el Congrés, on es va iniciar en 2011 de la mà de Cayo Lara i dins del grup parlamentari d'Esquerra Plural (EU-ICV-CHA).

Sixto lidera la Coordinadora de militants independents d'EU, una de les quals s'han mostrat més bel·ligerants amb la gestió de Garzón, a qui van arribar a demanar que posara el seu càrrec a la disposició de l'organització després dels dolents resultats collits en les eleccions andaluses del passat mes de desembre.

No obstant açò, no han sigut poques les vegades que Sixto ha carregat contra el líder d'EU per diferents assumptes en els últims mesos. Sense anar més lluny, aquest dimecres li ha criticat per haver publicat en Instagram una fotografia en la qual es veu a Garzón cuinant "amb una dessuadora comunista i una Thermomix de més de 1.000 euros". "Alberto, deixa't Instagram per favor!", li ha reclamat Sixto a través del seu compte de Twitter.

Amb tot, Ricardo Sixto ha decidit no repetir en les llistes d'Esquerra Unida per al Congrés en les eleccions generals previstes per al pròxim 28 d'abril, segons ha confirmat el propi diputat a Europa Press.

Sixto va aterrar en el Palacio de la Carrera de San Jerónimo en la X Legislatura, la de la majoria absoluta de Mariano Rajoy, sent cap de llista de la federació valenciana d'EU. Durant eixos quatre anys va ser portaveu en diferents comissions, entre elles la d'Interior, amb Cayo Lara al capdavant del grup parlamentari.

DIPUTAT DURANT SET ANYS

En l'anomenada legislatura curta, que va ser des de desembre de 2015 a juny de 2016, no va aconseguir revalidar el seu escó ja que EU no va concórrer en coalició a eixos comicis i no va aconseguir representació a la Comunitat Valenciana. Va ser un parèntesi de sis mesos i Sixto va tornar en les generals de 2016 en les llistes de la coalició 'A la Valenciana' juntament amb Compromís i Podem.

Tant ell com els diputats de Podem València es van integrar en el grup parlamentari d'Units Podem, al contrari que Compromís, que es va desmarcar del grup confederal, i va passar a formar part l'heterogeni Grup Mixt. En la seua segona etapa en el Congrés, Sixto va ser designat president de la Comissió d'Indústria, Comerç i Turisme.

colaboracio