La direcció del PP en el Senat es reunirà dimarts amb Agramunt i decidirà si pren alguna mesura

Publicado 16/5/2018 18:45:26CET

MADRID, 16 May. (EUROPA PRESS) -

La direcció del PP del Senat s'ha citat dimarts que ve amb el senador Pedro Agramunt per a escoltar les seues explicacions sobre la investigació i les sancions del Consell d'Europa contra ell i decidirà si pren o no alguna mesura, han informat a Europa Press des del Grup Popular.

La reunió tindrà lloc abans del Ple de la setmana que vé. La direcció del grup, encapçalada pel portaveu, José Manuel Barreiro, i el secretari general, Javier Arenas, escoltarà les explicacions del parlamentari una vegada que la Comissió de Regles del Consell ha decidit hui imposar-li sancions per infringir "seriosament" el Codi de Conducta, sancions que són ja efectives perquè entren en vigor el dia en què s'aproven.

En concret, durant deu anys no podran exercir les tasques d'observador electoral ni ser designat president o vicepresident d'una comissió o subcomissió de l'Assemblea del Consell d'Europa. La sanció afecta també aspectes institucionals, ja que se li priva de formar part de delegacions de l'Assemblea i tampoc podran realitzar preguntes al Comité de Ministres del Consell d'Europa, òrgan de decisió del Consell format per ministres d'Exteriors dels països membres.

El PP ha mantingut de moment prudència sobre aquest cas a l'espera de la investigació desenvolupada en el Consell, encara que des del grup no s'ha dissimulat el malestar per algunes de les explicacions que ha donat el senador, especialment quan va ironitzar sobre haver sigut subornat amb el pagament de prostitutes: "Tant de bo jo poguera fer eixes coses".

L'assumpte parteix d'una investigació interna de la institució davant les sospites de corrupció en l'activitat d'Agramunt tant com a president de l'Assemblea Parlamentària com en el seu paper d'observador electoral. Se li acusava d'afavorir els interessos de l'Azerbaidjan.

Agramunt va ser cridat a declarar davant la Comissió de Regles que va assumir l'assumpte i ho va fer ahir mateix, 15 de maig; un dia després, s'han decidit les citades sancions.

EXPEDIENT OBERT EN EL PP

A l'espera del que decidisca el Grup Popular, el PP manté un expedient informatiu sobre el cas. El Senat, per la seua banda, tampoc ha abordat l'assumpte d'Agramunt i aquest mateix dimarts ha afirmat que quan el cas es tanque en el Consell d'Europa, decidirà si ha de prendre o no mesures.

La investigació i la decisió del Comité de Regles arriba també al diputat del PDeCAT Jordi Xuclà, que també ha sigut inhabilitat per a participar en missions electorals d'observació i a presidir comissions, però un termini de dos anys, no de deu com Agramunt.

colaboracio