El director de la Policia aposta pel diàleg a Catalunya: "Estem en una època en la qual no s'escolta prou"

Publicado 22/10/2019 18:36:42CET
El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras, durant l'acte de lliurament de condecoracions a funcionaris del Cos Nacional de Policia amb motiu de la celebració dels actes del Dia de la policia, a Madrid (Espanya).
Óscar Cañas - Europa Press

Assegura que els incidents violents tracten de trencar la convivència amb l'"excusa" de la sentència

MADRID, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, ha apostat aquest dimarts per obrir un camí de diàleg a Catalunya perquè, segons ha dit, "estem en una època en la qual no s'escolta prou" i en la qual "alguns aspiren més al xoc que a la convivència". En aquest sentit, ha assegurat que els incidents violents que han tingut lloc durant els darrers dies estan tractant de "trencar la convivència pacífica amb l'excusa" de la sentència del Tribunal Suprem pel procés independentista.

Així ho ha dit durant l'acte commemoratiu del Dia de la policia que s'ha celebrat a la seu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i que ha reconegut el treball del cos, especialment la dels funcionaris de la comissaria adscrita en l'òrgan de govern dels jutges i que van dur a terme els treballs de seguretat a l'Audiència Nacional i al Tribunal Suprem, durant el judici contra els 12 líders independentistes.

Part d'aquest acte també ha estat marcat per les escenes violentes que han tingut lloc aquesta darrera setmana des que es va donar a conèixer la sentència de l'alt tribunal, per la qual cosa Pardo ha aprofitat la intervenció per mostrar el seu agraïment a tots els policies que han resultat lesionats a Catalunya i en la manifestació a Madrid.

Ha ressaltat que aquests agents són la "prova evident" que la Policia i els Mossos d'Esquadra fan un "treball excel·lent aquests dies per garantir l'ordre públic, i els drets i llibertats de tots els ciutadans".

Segons Pardo, la policia "està feta d'una pasta especial que permet que siga una organització indestructible al servei dels ciutadans", alhora que ha assegurat que sempre estarà "al costat dels ciutadans i braç a braç amb la resta d'actors de la seguretat pública".

colaboracio