DJs i treballadors de l'oci nocturn trenquen discos en el Palau de la Generalitat per a exigir se'ls permeta treballar

Diversos Dj de la Comunitat Valenciana tiren discos com a signe de protesta durant una concentració organitzada enfront del Palau de la Generalitat
Rober Solsona - Europa Press
Publicado: jueves, 15 abril 2021 13:10

   VALNCIA, 15 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Diversos DJs i treballadors de l'oci nocturn han acudit a les portes del Palau de la Generalitat per a exigir que se'ls permeta tornar a realitzar la seua activitat en una protesta en la qual han trencat discos de vinil i vidrioles per a criticar que porten "13 mesos sense treballar".

   Des del collectiu han criticat el que consideren "veto" de la Generalitat sumant-se a la "acampada" que hi ha a les portes de la seu del govern valenci promoguda per la Coordinadora Empresarial d'Oci i Hoteleria (CEOH). Segons han asseverat, "suposa la injusta criminalització i abandó d'un dels collectius que més ha fet per mantindre l'nim de tota la població" durant el confinament.

   A més, consideren "dramtica" i "injusta" la situació de "abandó i desprotecció econmica" en la qual es troben al voltant de 2.000 treballadors d'aquest sector, segons els seus clculs. L'activitat de DJs va ser prohibida per resolució el passat 30 de desembre.

   Per a la CEOH, la mesura és "absolutament inversemblant, sense cap tipus de precedent i que no ha sigut implantada en cap altra comunitat autonoma, la qual cosa deixa en evidncia les decisions del Govern valenci".

   "Si la cultura és segura, i es donen les condicions per a realitzar actuacions de música en directe en diferents auditoris i palaus de la música de titularitat pública, cal acabar amb la discriminació dels disc jockeys i la música electrnica", han reivindicat.

   També ha participat en l'acció l'Associació Espanyola de DJs i Productors (AEDYP). El seu portaveu a Valncia, Luis Bonías, ha indicat que altres sectors com els monologuistes ja estan actuant. Així, ha considerat que podrien tornar a treballar i realitzar accions com "modular en un moment d'eufria, relaxar-ho, donar les normes i fer el possible perqu la gent es tranquillitzara".

"CRIT D'AUXILI" A TRAVÉS DE LA MÚSICA

   Com un "crit d'auxili" a través de la música, han desenvolupat una sessió ininterrompuda de música, retransmesa per streaming que "ha comptat amb alguns dels DJs més reconeguts de la Comunitat Valenciana".

   La sessió est tenint lloc fins a les 14.00 hores, tindr 'sets', actuacions i 'live acts' de DJ valencians i compta, també, amb connexions de companys de professió, artistes i productors a nivell internacional perqu "s'escolte la crítica situació que el collectiu de la música, del ball, els locals d'oci i artistes estan patint en aquests moments".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià