La dona assassinada en L'Orotava va ser escanyada i les seues dos filles van morir per asfíxia

Publicado 18/7/2018 18:32:24CET

SANTA CRUZ DE TENERIFE, 18 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'informe preliminar de l'autòpsia realitzada en l'Institut de Medicina Legal de Santa Cruz de Tenerife ha revelat que la dona trobada morta dilluns passat en una vivenda situada en el municipi de l'Orotava va morir en ser escanyada, mentre que les seues dos filles, de 3 i 5 anys, van morir per asfíxia per sufocació, segons han informat fonts oficials del Tribunal Superior de Justícia de Canàries (TSJC).

Aquesta autòpsia preliminar també ha determinat que el marit de la dona i pare de les xiquetes, de 45 anys, va morir penjat. Així mateix, l'informe desvetla que les morts es van produir dissabte, si bé els cossos no van ser trobats fins el dilluns al matí.

Fonts del TSJC han indicat que l'informe final de l'autòpsia es coneixerà en un mes i mig. Així mateix, indiquen que encara falta l'anàlisi toxicològic, el del laboratori, per a per exemple descartar o confirmar la presència de sedants en les víctimes.

Si bé tot apunta al fet que es tracta d'un nou cas de violència de gènere, la Delegació del Govern a Canàries ha informat aquest dimecres que el cas queda en fase d'investigació.

A través d'un comunicat, la Delegació del Govern ha indicat que, seguint el protocol establit per a aquests casos, "és necessari avançar en les proves que determinen les causes de les defuncions, esperar resultats finals d'informes tècnics, així com en els resultats facilitats pels agents implicats en la investigació".

Els cossos sense vida del matrimoni i les seues dos filles van ser localitzats en la vivenda familiar situada en la zona de la Creu dels Martells. En aquests moments s'està investigant si el marit de la dona i pare de les xiquetes va ser el presumpte autor de les seues morts, si bé el Govern de Canàries ja ha condemnat a través d'un comunicat els assassinats i el Cabildo de Tenerife ha guardat un minut de silenci per aquest "tràgic" succés.

colaboracio