10 de abril de 2020
 
Publicado 25/2/2020 17:58:31 +01:00CET

La dona italiana afectada per coronavirus a Barcelona està "lleu" i es va contagiar a Itàlia

La consellera de Sanitat de Catalunya, Alba Vergés, en una compareixença per abordar l'evolució del coronavirus, a l'Hospital Clínic de Barcelona/Catalunya (Espanya), 12 de febrer del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

MADRID, 25 Feb. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Salut de Catalunya, Alba Vergés, ha assegurat que la dona de 36 anys d'origen italià diagnosticada amb el coronavirus es troba en estat "lleu", es va contagiar en un viatge la setmana passada a Itàlia i, concretament, a la zona afectada pel brot que ja ha provocat la mort de set persones i afectat més de 200.

"Es tracta d'una dona de 36 anys que resideix a Barcelona i que va viatjar la setmana passada a Itàlia. Ella mateixa va anar a l'Hospital Clínic perquè tenia símptomes. Se li va fer una analítica i va donar positiu, per la qual cosa el protocol ha funcionat", ha dit Vergés quan entrava a la reunió extraordinària del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut sobre el coronavirus que ha convocat aquest dimarts el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Dit això, Vergés ha assegurat que la simptomatologia de la pacient no és preocupant, però ha informat que ja s'estan analitzant els contactes que ha pogut mantenir aquests dies per detectar, o no, si ha pogut contagiar la malaltia a altres persones.

Finalment, respecte als protocols, "que funcionen", Vergés ha recordat que són "vius" i que si sorgeixen més focus es podran anar "canviant en funció de cada de cas". "Analitzem totes les informacions, per ara estem ací i ho seguirem tot absolutament al minut", ha resolt.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Detenido tras jactarse en redes sociales de haber viajado de Madrid a Torrevieja para contagiar el coronavirus

 2. 2

  La Junta iniciará el lunes 13 su "desconfinamiento progresivo" con altos cargos y eventuales

 3. 3

  Andalucía abonará 300 euros en un pago único a 150.000 autónomos excluidos de medidas del Gobierno

 4. 4

  ¿Cómo hacer masa madre?

 5. 5

  El Eurogrupo moviliza 540.000 millones en préstamos pero aparca el debate sobre eurobonos